16 Август, 2016 14:44 1 255 0

Издирван от Интерпол с 40 дни арест заради чекове без покритие

  • издирван-
  • интерпол-
  • арест-
  • чекове без покритие-
  • хомайоун али атородифард

По искане на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд взе временна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 40 дни спрямо гражданина на Ислямска република Иран Хомайоун Али Атородифард, който притежава и канадски паспорт. 59-годишният мъж е издирван от Интерпол по искане на Обединените арабски емирства за екстрадицията му във връзка с влязла в сила присъда, издадена от първоинстанционния съд в Дубай на 2 април 2012 г. за издаване на чекове без покритие.

На 7 ноември 2009 год. в Дубай Хомайоун Али Атородифард е издал чекове без покритие на стойност 1, 748 млн. дирхами – валутата в Обединените арабски емирства. За престъплението му е било наложено наказание от 2 години лишаване от свобода. По българския Наказателен кодекс това престъпление също се наказва с лишаване от свобода. Въпреки че деянието е извършено през 2009 год., наказателното преследване за това престъпление не е погасено по давност.

Издирваният от Обединените арабски емирства е бил идентифициран на летище Варна на 11 август 2016 г. Първоначално е бил задържан за 24 часа на летището, а след това с постановление на Върховната касационна прокуратура задържането му е продължено за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА