24 Август, 2016 20:30 2 128 1

Вътрешен човек е съучастник в обира на банкомата?

  • банкомат-
  • вътрешен човек-
  • съучастник-
  • обира

Безпрецедентен е начинът, по който е обран банкоматът - без видими щети върху апарата, крадците го отключили, взели са касетките и след това са го заключили

Вътрешен човек е съучастник в обира на банкомата? - 1

От МВР не изключват възможността вътрешен човек да е съучастник в грабежа на банкомат в софия заради начина, по който са действали крадците. 

"Липси от магазина не е имало. Колегите, които са били на място, изследвайки защо е било необходимо взломяването на тази врата, са се насочили към банкомата, който се намира до вратата", разказа по БНТ Антон Златанов - зам.-директор на СДВР.

Безпрецедентен е начинът, по който е обран банкоматът - без видими щети върху апарата, крадците го отключили, взели са касетките и след това са го заключили. Първоначално, полученият сигнал в полицията е бил за срязан катинар на входната врата на голям магазин точно срещу кметството на район "Връбница". Смятало се е, че обирът е в хипермаркета.

"Банкоматът е работел, абсолютно здрав, на външен вид изглежда, че всичко му е наред, въпреки това са повикани компетентните лица от съответната банка и охранителна фирма и при отварянето, отключването на банкомата е констатирана липсата на значителна сума пари - над 100 хил. лева", разказва още Затанов.

Най-вероятно крадецът или крадците са имали вътрешна информация и са използвали подбран или подправен ключ. Полицията работи по всички възможни версии, като се има предвид, че за такова престъпление е необходимо извършителят да разполага със специфични данни, техники и умения. Откраднатата сума е близо 150 хил. лв.

От СДВР коментираха, че са наясно с групите, които обират банкомати. От началото на годината има 5 подобни взлома. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    ( От СДВР коментираха, че са наясно с групите, които обират банкомати. ) Интересно как се отключва и заключва банкомат? Това да не е входна врата? Защо не ги хванат, като са наясно кои са?