25 Август, 2016 20:27 5 168 5

Учителка обвинена, че убила мъжа си и му взимала пенсията

  • учителка-
  • убийство-
  • ренсия
Учителка обвинена, че убила мъжа си и му взимала пенсията - 1
Снимка: Gramofona.com

Веселина Гинева, която е обвинена в убийството на мъжа си, се разплака в съдебната зала. През сълзи детската учителка обяви, че няма нищо общо със смъртта на съпруга си Димитър Миразчиев, съобщи Gramofona.com.

Уточни, че всъщност двамата били разведени от години. „Той беше алкохолик. Гледах го като дете“, заяви в съдебната зала Веселина. Тъй като Димитър прекалявал с чашката, тя му давала ракия, разредена с бира. Това бил нейният начин, да го излекува от пристрастяването към алкохола. Веселина смесвала питиетата, защото лекари й обяснили, че не трябва да спира рязко спиртните напитки на алкохолик. Според обвинението, бургазлийката е оставила мъжа си да почине от системно недохранване. Разследващите установили, че той е бил обезводнен.

Пред съда обаче, задържаната обясни, че Димитър е починал сам, най-вероятно от инсулт. Приживе се хранел добре. След като съпругът й починал, Веселина оставила тялото му в Морската градина. Продължила да взима и пенсията му, която е 800 лева. Останките на Димитър Миразчиев бяха открити случайно през февруари 2015 година. Според разследващите обаче той е починал през август 2014.

Обвиняемата разказа още, че взела мъжа си при нея, за да го гледа и да оздравеел. „До 12 часа на обед го гледах как диша. Всеки момент очаквах да се оправи, защото се хранеше. Исках да е жив, исках да се оправи“, обясни Веселина.

Тя показа ръцете си и уточни, че те не са извършили насилие. Детската учителка ясно подчерта, че не е изпитвала омраза към мъжая си, въпреки че е бил алкохолик.

Веселина уточни, че е сама е гледала мъжа си в дома им, защото излизало много скъпо да идват лекари и да се грижат за него. Обвиняемата поясни, че Димитър нямал нужда от поставяне на инжекции, а само от даване на определени лекарства.

Свидетелски показания обаче твърдят, че Веселина не се е грижила за покойника. Многократно той писал беллежки със съдържание: „Спасете ме!“. Веднъж дори се опитал да се покатери на прозореца, за да потърси помощ.

От обвинителния акт стана ясно, че в продължение на две години Веселина е теглила пенсията на съпруга си. Общата сума, която детската учителка е усвоила се равнява на 21 830 лева, с които е ощетила НОИ.

За това й е подвигнато отделно обвинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Преди 10-на години баща ми разправяше за един случай в тяхното село за една жена.като се оженила на три пъти мъжете и все умирали.Четвъртия обаче не можала да го убие...
    Направил се на заспал и тя се доближила до него с тесла и гвоздей в ръката.После като направили ексхумация и разследване с покойниците се оказало, че имат малка дупчица в главата.Цялата работа била да вземе наследства и така

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "misli posle govori":

    Псевдонима ти е в рязък контраст с всичко, което съм чел от теб!

    Трябва да си изключително прост индивид за да си мислиш, че съдебен лекар няма да види дупка от пирон в главата на покойник! По-добре си намери работа.
  • 3 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Цялата история не я знам, знам само че аутопсия е отказвана от въпросната "черна вдовица". Тона ти е изнервен, а поради някаква причина номерът е минавал, три покойника. Четвъртия се е усетил, че нещо не е наред с цялата тая работа.
    Работата ми е на свързана с интернет и форекс -финанси.Образованието с история и филология.Книгите много и прочетени.Няма да те обиждам.. лек ден дано твоя ден е пълзотворен, аз работя и за родината си--- много често и постоянно
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    Личи си блееш по цял ден в интернет,много българи така работят за родината си като теб.
  • 5 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Два поста и две обиди персонални...
    "прост" и "блееш" - не съм овчица момко, за да търся ...
    Как се надяваш, Вашите постове да имат тежест.

    Прост народ слаба държава са казали хората- изборът е Ваш