Last news in Fakti

29 Август, 2016 19:47 3 166 1

Съдът върна обвинителния акт за смърта на Тодор от Враца

  • убийство-
  • тодор-
  • враца-
  • братя дамянови
Съдът върна обвинителния акт за смърта на Тодор от Враца - 1
Снимка: БТА

Районният съд във Враца върна на прокуратурата обвинителния акт срещу братя Дамянови за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов. Съдът препоръча да бъдат отстранени нарушенията в акта и да се изготви качествено обвинение, съответстващо на процесуалния закон, предаде БНР.

Повече от половин година след смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, който почина след скандал и побой, който му бе нанесен от братя Дамянови, Районната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу тях за хулиганство, извършено с особен цинизъм.

Дни след това обаче съдът прекрати производството по случая и го върна за отстраняване на установени процесуални нарушения. В съдебното разпореждане е посочено, че някои от елементите на престъплението, за което е повдигнато обвинението, не са обосновани с ясни факти, например - в обвинителния акт не са изяснени точно обидите, отправени от братя Дамянови срещу Тодор, а са посочени само общи формулировки.

Съдът е установил още и разминаване между описаните действия на обвиняемите, травмите, получени от момчето и заключенията на петорната съдебно-медицинска експертиза. Именно тя показа, че Тодор е починал от сърдечно заболяване, въпреки множеството повърхностни рани от побоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    ПАК ЛИ ПОНИЧКИТЕ