Last news in Fakti

30 Август, 2016 13:12 2 513 0

Откриха в сак златни бижута за над 100 000 лв.

  • откриха-
  • сак-
  • златни-
  • бижута
Откриха в сак златни бижута за над 100 000 лв. - 1
Снимки: Агенция Митници

Нов опит за контрабанда на златни накити предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“.

Ценностите са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока, но камионът е селектиран за щателна митническа проверка.

Откриха в сак златни бижута за над 100 000 лв.

При проверката се установява, че в пътнически сак, скрит във второто легло в шофьорската кабина, са укрити осем картонени пакета, пълни с изделия от жълт метал.

От пакетите са извадени 111 златни гривни, 66 пръстена и още толкова медальони, както и 9 колиета, 5 синджира и два биберона със златен обков с общо тегло 1.707 кг. Извършената експертиза е установила, че накитите са от 14 каратово злато и са на стойност 102 425 лева.

Откриха в сак златни бижута за над 100 000 лв.

Откритите бижута, шофьорът и камионът са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА