2 Септември, 2016 08:38 11 098 37

Пребиха Рут Колева

  • рут колева-
  • пребиха
Пребиха Рут Колева - 1
Снимка: Рут Колева via фейсбук

Рут Колева е била нападната и пребита в София снощи. 

Певицата отишла да си вземе колата от наказателен паркинг. Там става свидетел как мъж и жена нападат словесно служителите на гишето. Рут Колева им прави забележка, казва им, че ще ги снима и по-късно жената я напада.

Певицата разпознава в нападателката си служителка на външно министерство и затова пише и до външния министър Даниел Митов. 

Ето какво написа Рут снощи във фейсбук: "Изродщина по ориенталски (или как един спокоен ден се превърна в кошмар). Случвало ли ви се е да ви дигнат автомобила? Еми не е приятно? Разбира се, това е нищо в сравнение с това, което ще ви разкажа сега. Седя на опашка на наказателния паркинг в Подуене и чинно чакам да си платя глобичката и да си взема количката. По традиция пред мен има поне 6-7 човека, които чакат за същото с разликата, че на едно от гишетата се развива скандал между служители и една госпожа. Госпожата грубо отказванда си плати глобата и тя и мъжът и (арабин) започват да обясняват на английски колко ужасна е България, българите какви сме измамници и прочее. След няколко минути сипане на обиди аз не се сдържах и помолих очтиво господина да не генерализира българите и да спре да обижда. В тоя китен момент, жената започва да ме обижда с епитети като "Наркоманка", "Ти ще видиш", "Облечена си от втората употреба"(??!? След което ми показа часовника си и каза, че бил. Струвал 30 бона) и прочее. На излизане аз тръгнах да снимам това симпатични семейство, ако не друго - то за спомен. А и защото имам право. Разбира се последвалото минава границите на всякакви общоприети норми - ЖЕНАТА СЛИЗА ОТ АВТОМОБИЛА И МЕ НАПАДА! С ЮМРУЦИ (шутове, скубане и тн). Пред свидетели. Аз в шок, звъня в полицията, която идва и не прави нищо (докато жената с мерцедеса започва да лъже и да обяснява как съм я наричала "ку.ва", и как щяло да ми се стъжни). Да споменавам ли, че това се случва пред охранителните камери? С цялата си наглост, тея двамата започват да обясняват на полицията как въпросния арабин (Адил Саид Ахмед ал Шанфари, а биячката е жена му - Деница) бил инвестирал 100 милиона в България, все едно това им дава право да бият хората... Трагедия. Сега съм в 5то районно, насинена... Чакам да си подам жалбата и да видим дали в тая държава има капка справедливост."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    1 1 Отговор
    Малко я е ритала тая

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123

    1 0 Отговор
    Не харесвам Рут Колева, но в случая е права, а забележките които е отправила е трябвало да ги отправи полицая на паркинга. Дано има читав прокурор в София, който да докара до край едно хубаво дело за тежко хулиганство и да осъди наглите простаци...
  • 4 жител

    1 0 Отговор
    Чл. 32. от Конституцията на Република България.

    (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание, или въпреки неговото изрично несъгласие, освен в предвидените от закона случаи.

    Това трябва да знае Рут която си мисли че имала право.''На излизане аз тръгнах да снимам това симпатични семейство, ако не друго - то за спомен. А и защото имам право.''
    И двете кифли са си за бой.Едната си продала оная работа за часовници и други неща и си мисли че може да прави каквото си иска.Другата пък си мисли че като е излязла да изпее две песни по телевизията е голямата звезда.
    Е случило се,че две пуйки се срещнали и е имало скубане ритане драскане и т.н.
    Сега ще завалят едни медицински все едно,че се връщат от война.
    А ченгетата за пореден път ще се наведат и снишат да видят от къде ще духа вятъра.
    Типична за нашата ориенталска държавичка картинка.
  • 5 iwan

    1 0 Отговор
    Много важно Рут колева ли е каква е, не съм и я чувал. Като се прави на много важна да яде шамари. Не виждам къде е сензацията ?
  • 6 Арабян

    0 0 Отговор
    От арабин без пари, по- лошо е само арабин с пари и за капак женен за тъпа.
  • 7 Ицо Стоичков

    1 0 Отговор
    Само аз мога да бия като ме снимат!
    И после да съдя разбира се. В тая държава е така, само бой и справедливост!!!
  • 8 юшу

    0 0 Отговор
    Що бе, тая нали плю по българите, защо иска правосъдие от български съд?
  • 9 Анални глезорани

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тошибиян":

    Верно е!:) Ще ми снима тя яяяя, т'ва да не ееее си праиш слефи. Има конституция и трябва да се спазва. Никой няма право да снима, следи и т.н. друго лице.

    А когато нарушаваш свободата на един човек и закона, разбира се той има право да отвърне, защитавайки се. А рут колева е една глезла сълслива.
  • 10 drafilov

    0 0 Отговор
    "Пребиха Рут Колева" НЕ Е НОВИНА, ВИЖ "НАЕБАХА РУТ КОЛЕВА" ЗВУЧИ КЪДЕ-КЪДЕ ПО-ДОБЕ.
  • 11 Анални глезорани

    1 0 Отговор
    А пък Арабина дето ги говори тези неща, защо да няма право, като държавата ни си е такава и той не казва нещо по-различно от истината, която и ние Българите впрочем си я знаем и даже постоянно си го повтаряме. Човекът има право да критикува Държавата, както ние също го правим. Ние Българите да му мислим, как да направим така, че арабинът да няма повод да "обижда" - казва истината за България. Тоест да си оправим държавата, защото не е крив чужденецът, а сме си ние самите на себе си.

    Иначе да, и на мен не ми е приятно някакъв мангал да ми обижда страната, ама не виждам след като ние го правим, защо един чужденец да си мълчи.
  • 12 Johny B

    1 1 Отговор
    ''...На излизане аз тръгнах да снимам това симпатични семейство, ако не друго - то за спомен. А и защото имам право. ...''
    явно не познавате законите,нито нормите за поведение г-жице Колева.НЯМАТЕ ПРАВО да снимате хора без да поискате и получите тяхното съгласие.
  • 13 рут

    0 1 Отговор
    тая мастия лъже....
  • 14 росен

    0 1 Отговор
    на обществено място можеш да снимаш когото искаш
  • 15 САМО БГ

    0 1 Отговор
    д....а гадния арабин д....а
  • 16 Сапун

    1 0 Отговор
    А случайно да знаете, че обида на длъжностно лице (глобата се дава от служител КАТ) пък било и на английски по тази същата конституция дето я цитирате е наказуемо деяние? А да не би да пише, че като са ти нарушени правата вместо да сезираш компетентните органи можеш да се саморазправяш?! А да сте чували за уронване на престиж на институция която представляваш?! Рут представлява себе си. П@чата дето взима заплата от МОИТЕ данъци замисля ли се как адекватно да се държи на публично място? Адекватно ли е служител на външно да получава скъпи подаръци от чужденец?! Професионална етика, морал? Тези неща в маалата май не се преподават... Явно има какво да крие щом рипа на бой за едни снимки. Дали са законни или не - все тая. Не е това начинът. Ако няма какво да крие... Гузен негонен бяга.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бати

    1 1 Отговор
    Тая пък къде е тръгнала да се обажда, да снима и да се меси в неща дето изобщо не са нейна работа. Да яде бой като й е малко акъла.

    Коментиран от #19

  • 19 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "бати":

    Заради такива овчари като теб тъпчем на едно място ,вече 25г!

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Росито

    0 1 Отговор
    И какво като са я пребили, дреме ми на розичката
  • 22 бати

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "бай Иван":

    Не бай Иване, заради едни други "овчари" вече 27 години сме назад. Когато чуваш разправия, която не засяга теб, твои близки, твой бизнес и изобщо няма никакво отношение към теб нямаш никакво право да се намесваш по какъвто и да било начин. Нито пък е служебно лице че в задълженията или правомощията й да влиза укротяване, държане на някаква сметка или четене на морал на въпросните хора. Като е толкова "порядъчна" да си беше изчакала реда и да си плати глобичката за количката. Но тя явно е решила, че понеже е известна в някаква степен и едва ли не има неотменимото право да досажда и притеснява съвсем непознати хора. Ако всеки в тая държава си гледаше и вършеше работата както трябва сега нямаше да сме на това дередже, и ако имаше по-малко хора дето се бъркат без никакво основание в работата на другите щеше да сме още по-добре. Толкоз по въпроса.
  • 23 Жагали и кюмюр

    0 1 Отговор
    Не сте съвсем прави! Всеки гражданин може да снима незаконни или нарушаващи обществения ред действия, нали? Ако гражданката Колева е снимала именно разправията и е записала обидите, това е напълно според закона.

    Втори момент е побоят. Ако някой ви се хвали с часовник за 30 бона и ви обижда, то това също не е много законно. След което нападателите се чувстват "обидени" и въобще не е изненадващо, че ще лъжат в показанията си. Освен това, атаката е в сграда на полицията, макар и транспортна, което свидетелства за изключителна дързост и неуважение към обществото и закона.

    Съгласен съм, че никой няма право да филмира друг без изричното му съгласие. Но, когато този друг се държи неадекватно и обижда другите граждани, то това може да се отрази. Обаче трябваше самите служители да повикат полиция и да обуздаят агресивния чужденец и к...вата с него.

    Иначе, Колева е неграмотна, но е в правото си да реагира срещу обиди или агресия, но пък ние в България изобщо нямаме гражданско общество и останалите на опашката вместо да извършат граждански арест и предотвратят последиците от непристойното държане на двама неадекватни, те предпочитат да гледат сеир. Какви 100 милиона си измислят, това ще видим в следващите дни и седмици.
  • 24 гост

    0 1 Отговор
    Като не иска да я снимат да не излиза от колата си. Всеки индивид на обществено място може да бъде снимат от когото и да било. Инак всеки папарак ще е подсъдим. Защо мислите такива глупости, че няма право да те снима. Все едно като минеш покрай охранителна камера да искаш да ти изтриват записа?!? Добре ги е снимала, но ефект нулев, тази циганка я покриват точно политиците, за да си въртят сделките с арабите. Потърсете за нея да видите каква е, откъде е, и колко големи са й лъжите. Типично според днешните политически порядки тя обвинява другите в нагласени случки, измами и лъжи като не спира да парадира с финансова заможност, което НАП трябва да провери.
  • 25 Митко Велев

    1 0 Отговор
    Нямате право да снимате стига се заблуждавайте !!! чл.32 прочети и после снимай !!! Вие не сте нито журналисти нито разследващ орган !!! Вече осъдих един като Вас където не си знае мястото и правото .....780лв. за произволна снимка която без да искал бил направил ....се обясняваше пред съда !!! Така ,че не се подвеждайте с тези снимки да не ядете първо бой и после да плащате !!!
  • 26 Митко Велев

    1 0 Отговор
    Чл. 32. от Конституцията на Република България.

    Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание, или въпреки неговото изрично несъгласие, освен в предвидените от закона случаи.
  • 27 Вельо Митков

    0 0 Отговор
    А не е ли този случай един от предвидените от закона? Нарушава се обществения интерес и група граждани се държат неадекватно на публично място. Като е забранено, защо непрекъснато се правят снимки и скрити камери? Побоят да не е разрешен? Обидите да не са разрешени, псувните да не би да са разрешени?

    Нещата са отдавна на страната на по-силния или по-популярния, но ми е интересно дали служителката на Външно щеше да се хвали с часовници, ако беше изяла боя. И при толкова свидетели никой не е почесал талибаните, че да се поукротят малко.

  • 28 123

    0 0 Отговор
    Абсолютно си прав.
    Като е нарушила конституцията да подадат жалба до прокуратурата, не да я бият.
    За жалост от писалите явно има доста с арабския манталитет...
  • 29 Бургас

    0 0 Отговор
    А бе две грозни и некадърни куклички се скарали и правят сега от мухата слон - типично по женски!
  • 30 Нерасист

    0 0 Отговор
    И пак циганка, и пак правата си търси, и пак врещи, сякаш я колят!!! Ама този път погнусата ми е двойна заради чаршафосания с нея, дето псувал България! Милионер бил, а се разправя за 50лв. - нещастник, жалък талибан...
  • 31 Добрият материал

    0 0 Отговор
    Абе, чета коментарите и се абсурдни глупости, явно сте от лошият материал ??
  • 32 майор Колев

    0 0 Отговор
    Случайно ли са я били или някъде се записват?
  • 33 аааааааа

    0 0 Отговор
    не плюйте по Рут! Рут Колева може да е провокативна, дори скандална, но само в работата си - тя е перфекционист и не понася халтура. Впрочем - такава е и в живота. Ето защо е подразнена от една циганка и един арабин, които са се взели на сериозно в обществото. Права е била - задържат опашката едни гъдулки, гдето се правят на мутри...жалко поведение на нисши същества. За несъгласните - пуснете си една песен на Рут....ще ви стане много леко на душата - хубави мелодии, подбрани текстове, стил, красота.. Рут не прави компромиси в живота си! Обичам те, Рут - теб и песните ти!
  • 34 Манол

    0 0 Отговор
    Хората, които са се изказали срещу Рут Колева са наистина достойни българи и могат само да се гордеят с гениалните си мисли!
  • 35 Адвокат

    0 0 Отговор
    Саморазправата по закон не е престъпление. Никъде в наказателният кодекс няма спомената тази дума или нейно интерпретиране / асоцииране с престъпление. Вече зависи саморазправата какви средства, последствия и обстоятелства води след себе си.

    Закона не забранява, нито разрешава саморазправа, тоест в рамките на номенклатурата може да се саморазправя, носейки всички вини, наказателни отговорности и последствия от действията си по повод гореспоменатото.
  • 36 Бай хой

    0 0 Отговор
    А ве не разбрахте ли че е циганка и най вероятно е пазарена за талибан.

    Както някои по долу заявяват циганите имат право да бият Българите където и да ги срещнат. Какви само патриоти са се навъдили и как ревностно защитават правата на малцинствата. И всички цигани служители на външно.

    Рут да се благодари че не я е сполетяла съдбата на много баби загинали по селата защото им се свидят пенсиите. Просто деница не се е възползвала изцяло от правата си.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.