Last news in Fakti

5 Септември, 2016 16:29 14 779 27

Убиец на пътя с условна присъда отново уби човек зад волана

  • катастрофа-
  • висока скорост-
  • полиция-
  • закон-
  • промени

Законът трябва да се промени, заяви майката на загиналия млад мъж

Убиец на пътя с условна присъда отново уби човек зад волана - 1

"Искаме законът да бъде променен. Човек, който е нарушил Закона за движение по пътищата, трябва да получи затвор от минимум пет години, и то само ако има смекчаващи вината обстоятелства". Това заяви за "Здравей, България" майката на младия мъж, който загина на магистрала "Хемус", след като беше блъснат с автомобила си от шофьор, карал с висока скорост.

Появи се информация, че виновникът преди време е имал условна присъда за убийство на пешеходец, присъдата е изтекла и отново е седнал зад волана. Вчера стотици хора, сред които колеги и близки на загиналия, се събраха с искане за по-строго наказание този път.

"Едва след като бъдат събрани необходимите доказателства, наблюдаващият прокурор ще потвърди евентуално обвинение", заяви Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура-Варна.

Доставчикът на храна Никола Терзиев се е движил в лявата лента, когато го застига и блъска другият автомобил. От удара колата на доставчика изхвърча от магистралата и се разбива в локалното платно.

Смъртта на младия мъж вдигна на протестно шествие всички фирми, които са доставчици на храна във Варна. Близо 100 автомобила и над 200 души се събраха с искане за справедливо наказание.

По информация на Нова телевизия шофьорът, причинил смъртта на Никола, е от Варна. В колата му по време на инцидента е била и 10-годишната му дъщеря, която е била настанена в болница с леки наранявания. От Окръжната прокуратура обясниха, че той все още не е задържан и няма повдигнато обвинение, защото не са готови техническите експертизи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГстража

    1 0 Отговор
    Елате да видите хепитата как карат, е.аси безотговорните. Трябва да се спазват правилата от всички.
  • 2 Лъчо

    1 0 Отговор
    Е добре аз не разбирам защо е нужно все да се събираме на протести за да накараме едно правителство да си размърда задника и да заработи.Докога, ще търпим такива нередности? Как е възможно шофьор който е убил пешеходец и вероятно е бил виновен отново да се качва на волана? Ми сега направо за 20 години в затвора!
  • 3 питанката

    1 0 Отговор
    ??????????????????????
  • 4 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Стига сте цирикали как могло убиец на пешеходец да кара отново..нали си е изтърпял присъдата?пешеходците са безотговорни ..снощи например се прибирам в софето и на ботевградското около маргела един младок скочи ненадеино на булеварда и търчи да фане реиса нема пешеходна там нема нищо обаче търчи през булеварда явно е от другата страна тръгнал та да фане реиса е не го фана и в такавапситуация ако го блъсна кво пак ли ше цирикат близките му че съм убиец аз

    Коментиран от #7

  • 5 Абе

    1 0 Отговор
    Какво очаквате от рязана мастия-рецидивист с типично българското име Бейтула?
  • 6 Татяна

    1 0 Отговор
    Който е убил човек, трябва да отиде в затвора. може да се спори само за колко време.
  • 7 Бай Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тошибиян":

    Подкрепям че пешеходците се мислят за духове и колите могат да минават през тях без да ги наранят .И ДЕЦАТА СЕ УЧАТ ОТ ГОЛЕМИТЕ НА ТОЯ НОМЕР И ПОЗНАЙТЕ РЕЗУЛТАТА
  • 8 ддд

    1 0 Отговор
    тия дето са на страната на убиеца
    според вас колко човека трябва да убие
    за да бъде наказан?

    Коментиран от #10

  • 9 Ганчо

    1 0 Отговор
    Само им дай да плюят без факти на нашенците. Абе виж историята.
    За да те блъснат в лява лента на магистрала, май от любимците ми е бил, дето засичат път. С баничарка или бус. А наи-добре го правят с ТИР.
    И какво искат роднините - "Човек, който е нарушил Закона за движение по пътищата, трябва да получи затвор от минимум пет години, и то само ако има смекчаващи вината обстоятелства."
    Абе малоумни ли сте бе, ако спра на забранено, 5 години в пандиза.
    А Закона трябва да е ясен - ако се докаже вина, тогава само да има наказание. Като искате невинни да са наказвани, и вие си го отнасяте рано или късно. И става беззаконие за всички.
  • 10 Ганчо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "ддд":

    Трябва да е виновен! Ясно ли ви е?
  • 11 Кънтри ранчо с Панчо и Ганчо

    1 0 Отговор
    Ситуациите, в които някой е виновен, могат да се опишат и преценят достатъчно добре. Не говорим за такива частни и крайни случаи, в които някой гонел автобус или изскочил пред вашия автомобил ненадейно, а за случаите, в които настигате някого, защото сте с висока скорост и не можете бързо да намалите, поради което блъскате настигнатата кола и я изпращате извън платното. С превишена скорост сте, доказана ваша вина.

    Разбирам, че ги има и такива пешеходци. Но пък и колко заспали шофьори има - онзи ден пред супермаркета се оглеждам и няма никой. Бавно излизам на заден ход и продължавам да се оглеждам, пак няма никой. В един момент чувам трясък - около 45-годишен келеш също дава на заден и ме удря с мерцедеса си Е-класа. Разкрещя се, но аз излязох и като ме видя 130-килограмов културист по потник, взе, че ми се извини. Ама, наистина не бях виновен! Даже си стиснахме ръце, че малко драскотини нищо не са :-)

    Коментиран от #15

  • 12 николай

    0 0 Отговор
    добър вечер! сега аз дори вече не съм и шокиран нито от трагедията нито от безаконието в уж държавата.то си е нормално престъпинте елементи да са на свобода.та както и факта че липсва адекватен ред в съдебната система така и повечето институции които храним ни сипват да си хапнеп.по ми е важно да построим магистралите а защо не и да допренесем за още хаос.моля за извинение ако съм останал неразбран по темата,просто вече нямам сили да опиша това което наистина мисля без да сипя ругатни и тем подобни.
  • 13 гост

    1 0 Отговор
    Не защитавам никой, също и не знам точно какъв е случая с подробности, както и повечето коментиращи тук.
    Само искам да попитам, ако автомобила в дясно или ляво пред вас подаде мигач и веднага тръгне да ви сече, кой е виновен?
    Мигача дава ли ви предимство драги шофьори,......или предимството е на този който си е в лентата? Да не говорим че някои хора не знаят дори какво е огледало.
    Живота няма цена и не може да се изкупи. Дано се поучим от грешките си. Съболезнования на близките.
  • 14 Знаещ

    1 0 Отговор
    така в ЗДвП езаписано .че всеки трябвадаседвижи с такаваскорост (съобразена скорост) за да може при каквато и да е ситуация да намали и ако се наложи даже да спре така,че аиде молявистига с това дал мигача и тръгналведнага и квобило ми аз лично ми се е случвало да карам с 140км/ч на АМ Тракия на темпомат (донезнаещите 140км/ч емаксимално разрешената за движение скорост не 130 не 120 яско!!!) и автомобил от малак клас да тръгва да изпреварва камион в последен момент (защото слънцето кога свети зад гърба на шофиора кола не се вижда а погледнеш в огледало а си се заслепил) и въпреки това съм успявал на намаля до такавастепен .че да не застраша ничий живот ясно ?!? който не е съгласен с мен (ще е явно защото никога не е ималшофиорскакнижка и не е карал МПС) го качвам и тръгваме по АМ Тракия и ще му докажа убеждавайки се сам !!!

    Коментиран от #18

  • 15 Оле Мале

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кънтри ранчо с Панчо и Ганчо":

    мисля ,че 130 е грмажа на мозакати ьаьаьамногоме забавлява 130килограмов култорист ьаьаьахахахаха ооо моляте дай някви данни искам да те черпя нещо . А сега сереозно ако си пълнолетен и пишеш такива неща ,значи си малоумен или нещо подобно , а ако сикелеш дет даже няма и книжка позволено ти е ама айде стига се излага хахахаха колкокила бил , че къв бил ьаьаьа ,че мерцедеси ьахахаха ,че 45 годишни келеши хахаха ,ако този човек е на 45г и за теб е келеш хахаха ти на колко си ?? г-н култористе ьаьаьахахаха , че ми стана интересно как лиизглежда 130кг култорист от третата възраст
  • 16 Мършата

    1 0 Отговор
    Беднотията и мизерията са основната причина за честите ПТПта. Например аз карам на 9 годишни гуми, изтъркани, напукани. Ако се спука лявата челен сблъсък в насрещното, ако дясната пешеходците..... Не стига, че заплатите ни са по малки и от на повечето африкански държави, ам на всичкото отгоре ни ги дават след два месеца от започване на работа!
  • 17 Кънтри ранчо с Панчо иОле Мале Селендура

    1 0 Отговор
    "Грмажа на мозакати" не ми е ясно какво е, предполагам, гърмежи някакви. Ти си възмутен достопочтен господин с развита до болка интелектуална недостатъчност, който дефицит довежда до параноидна степен на критикуване въпреки недостатъчните ти и болезнено компенсирани личностни комплекси. На разбираем за теб език -толкова грешки в написаното не съм виждал на едно място, нормално е да не схванеш написаното в един текст от непознат и възпитан, образован и грамотен човек. Толкова тежа, при ръст от 175 см., а съм мускулест и широкоплещест. Не, че има значение, разбира се, но в България напоследък всякакви има, включително юнаци като онзи с автобуса, както и други, които чупят стъкла на автобуси с юмруци (случаят е от Пловдив отпреди седмица), та си е предимство да си малко по-тежък. 35-годишен съм, каква трета възраст те гони?! А повечето по-възрастни хора да не мислиш, че са по-тежки или по-силни? Това между другото, гений на бутилка ракия.

    Просто в България последните години стана война на пътя. Всякакви хора, всичките агресивни, всичките перфектни шофьори, въпреки че статистиката не говори за това, всичките изрядни, а гумите даже не сменят с години... И всяка седмица - тежка катастрофа! Всяка седмица някой бесен шофьор набил друг шофьор. Къде сме в този свят, макя му и прасе?! Един приятел ми разправя, че държи под седалката бухалка, била за всеки случай. За всеки случай, но първата ти мисъл като те засекат е да излезеш и потрошиш минимум стъклата на засеклия те. А, после?

  • 18 гого

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Знаещ":

    бреййй голям шафьор си бил ти ве :) мноо ги разбираш. Явно не си изпреварвал много жени, те го правят тоя номер често. Лентата си е лента, и преди да преминеш от лента в лента трябва да се огледаш, и въобще не е оправдание слънцето, темпомата ти или каквото и да е. По твоите закони ти си прав дори странично да ме блъснеш когато те разминавам така ли? Защото слънцето пече? Е ми що не караш на зиг-заг да не ти пече? Да не си сам на пътя?
  • 19 Тошибиян

    0 1 Отговор
    Тна е като да съдите нек че има ток в контакта а некои бръкнал там и умрел от това...
  • 20 Чичу Ади

    1 0 Отговор
    Чета за доставчик на храна. Значи е карал служебна кола. Всички знаем как се карат служебните коли, на макс. Приемам, че загиналия е карал с не по-малко от 120-130км/ч. С каква ли скорост го е застигнал онзи отзад, че не е успял да реагира и да избегне сблъсъка? Няма да е карал с по-малко от 180-200! Преди 3 години се прибирах от морето по подбалканския път и м/у Сливен и Твърдица имаше тежка катастрофа. Столичанин в повече с реактивно Алуди А6, в чиято кола возеше жена си, детето си на около 2 годинки и балдъзата си, беше блъснал странично една жигулка, която е правила обратен завой. Та жигулата беше влачена над 100 метра при все, че имаше и следи от спирачния път на Ауди-то. Оказа се, че столичанина е бил зад друг автомобил и е започнал да го изпреварва, когато сливналията е правил обратен завой. Като цяло в участъка е разрешено изпреварването, но по моя преценка е имало прелитане, а не изпреварване. Резултата сливналията и жена му при свети Петър, а дъщеря им на задната седалка я вадиха пожарникарите 2 часа, а горката се чудеше да вие от болка или да плаче за майка си и баща си. Но, ние сме българи и сме пичове! Можем всичко и знаем всичко, измислили сме цивилизацията и я усъвършенстваме. Какво тук значи някакъв си закон и правила?
  • 21 Чичу Ади

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=bvLaTupw-hk
  • 22 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Тези 140 км/ч разрешена максимална скорост по магистралите са точно за това, че сме много и трябва да се ускори намаляването на природонаселението. В европейските държави Испания и Франция / те там са малобройни като население и малоумни като мозъци/, максималната разрешена скорост по магистралите е 120 км/ч. !! Че и има с какво и как да установяват и да санкционират нарушителите. Тъпанари......
  • 23 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    при двулентова магистрала+аварийна скороста в чужбина е до 120-НО-при трилентова+аварийна няма ограничение-хубаво е да се уточнява.А друг е въпроса че нашата магистрала и тяхната по направа е огромна разлика в полза на тяхната-а валяците,машините са ни еднакви-разликата е в майсторите и в материала-едните не са българи а материала също не е спестен-икономисан български.
    Със забрани нищо няма да се постигне-трябва възпитание и образование -Първо в семейството-Второ в училище и Трето-когато битието на човека е нормално като в бялата европа -то и тука ще влезем в нормалното русло на ежедневието...значи проблема къде се корени...ами разсъдете сами-нали сме свободна държава със свободно и демократично мислене-само къде сме като овце....диий-прейй и така от едните избори до другите
    Предлам-махнете знаците и ограниченията-и всеки да кара както си иска и колкото иска-докато сами или се изтрепим или ще влезем в пътя.Българина не обича ограничения и забрани-Той-винаги казва-кой бе аз ли не мога ей сега ще ви покажа.Пускайте им юздите и кой каквото му е писано.26 години по добре не става ,все по зле става и ще става-всичко го виждате-но-народа е овца и това си е -свили сме се като стадо и се топим ,снимаме,докладваме,плюем другите-а трябва само да се погледнем самите себе си в огледалото и да мислим и размишляваме като разумни хора...ама а де,а дано ,ама надали.
  • 24 Иван

    0 0 Отговор
    При трилентов път с аварийна няма ограничение само в Германия, като не знаеш- питай

    Коментиран от #25

  • 25 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иван":

    И то не навсякъде. В Германия почти не останаха магистрали без ограничения, на останалите е 130 км/ч и глобите са ДЕБЕЛИ за превишаване.
  • 26 kokoko

    0 0 Отговор
    на тоя п...л лично ще му отрежа всички подвижни части да остане инвалид...след това ще осакатя и семейството му...
  • 27 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ НАПИШЕТЕ ИМЕТО МУ
    И КАЖЕТЕ ЧЕ ТУРЧИНЪТ БЕЙТУЛА УБИ БЪЛГАРИНА НИКОЛА