27 Септември, 2016 11:46 1 912 0

Откриха 4,3 кг кокаин на Аерогара София

  • аерогара софия-
  • кокаин

Наркотикът е бил скрит в двойни стени на тонколона

Откриха 4,3 кг кокаин на Аерогара София - 1
Снимки: Агенция Митници

4,3 кг кокаин задържаха митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика" към Митница Аерогара София, съобщиха от Агенция „Митници“.

Наркотикът е открит в багажа на полски гражданин, пристигащ от Сантяго, Чили. На база анализ на риска митническите служители селектират пътника за проверка и установяват, че освен личния си багаж, той пренася и една тонколона. В хода на митническата проверка прави впечатление, че тонколоната е манипулирана, изградени са й двойни стени и в образувалата се кухина са укрити правоъгълни пакети, увити във фолио и съдържащи бяло прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин.

При оперативно-издирвателни действия на територията на София са задържани получателите на пратката - един нигерийски и един български гражданин. В последвалите действия са участвали и служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП.

Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Аерогара София, а разследването е под ръководството на Софийска градска прокуратура. Лицата са с наложена постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража.

Ако бъде реализирано на улицата, подобно количество наркотично вещество би донесло приход от 2,5 млн. лева.

Откриха 4,3 кг кокаин на Аерогара София


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА