Last news in Fakti

29 Септември, 2016 13:14 1 660 1

Шофьорът, минал на червено и убил приятелката си, отива на съд

  • шофьорът-
  • червено-
  • убил-
  • приятелката си-
  • съд

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Михаил М., на 22 г., за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение, като по непредпазливост е причинил смъртта на 19-годишната си приятелка.

На 12 юни 2015 г. Михаил М. се движел по бул. „Източен“ в Пловдив с лек автомобил, марка „Сеат Толедо“, в посока към кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза“. С него била приятелката му – 19-годишната И.М., която пътувала на предната седалка. Колата се движела със скорост около 94 км/ч. В този участък платното за движение се състои от четири пътни ленти, предназначени за продължаващите напред автомобили и за завиващите наляво и надясно. Михаил М. имал намерение да продължи маршрута си направо по бул. „Източен“ в посока към стадион „Христо Ботев“. Преди още автомобилът му да достигне кръстовището, светещата дотогава зелена светлина на светофара, се сменила с жълта, а след това и с червена, въвеждаща забрана за преминаването. Независимо от това, обвиняемият решил да премине през кръстовището, като разчитал, че чрез високата скорост ще избегне възможен инцидент. В този момент, колата му била ударена от завиващ наляво лек автомобил, марка „Рено Еспейс“. Лекият автомобил, управляван от Михаил М., се завъртял и се ударил в електрически стълб на тротоара, от което купето се деформирало. На място пристигнали аварийни екипи, които успели да отворят предната лява врата и извадят водача и пътничката. 19-годишната И.М. е била откарана в болница, където, въпреки проведена спешна операция, починала от остра кръвозагуба.

Според назначената автотехническа експертиза основна причина за пътния инцидент е навлизането на водача на лекия автомобил „Сеат Толедо“  в кръстовището по начин и в момент, когато това не е било безопасно – на червен сигнал на светофара. Според вещите лица, той би имал техническа възможност да избегне удара с лекия автомобил „Рено Еспейс“, чрез безопасно екстрено спиране при движение със скорост 50 км/ч, позволена за населените места, но е управлявал автомобила си със скорост около 94 км/ч. По делото са били разпитани 12 свидетели и приобщени заключенията на назначените експертизи.   

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Михаил М. е обвинен, е от 2 до 6 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    0 0 Отговор
    За къде бързат в града, колко време ще спестиш?!?
    19-годишно момиче :(
    Лека му пръст...