29 Септември, 2016 14:19 1 307 0

Клемент Мишел е задържаният за тероризъм

  • французин-
  • гкпп капитан андреево-
  • клемент мишел-
  • тероризъм
Клемент Мишел е задържаният за тероризъм - 1
Снимка: БТА

Клемент Мишел на 19 години е задържаният французин, който се издирва от френските власти за терористична дейност. Това съобщи говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Французинът не е направил изявления, предоставени са му е служебен защитник и преводач.

Мишел е преминал българската граница на 28 септември в 5.30 часа на ГКПП-Калотина, идвайки от Сърбия. Името му е фигурирало в Шенгенската информационна система като лице, което трябва да бъде наблюдавано. Заради този сигнал българските власти му направили проверка и обиск, при които обаче във французина не са открити забранени предмети и той е пуснат. МВР уведомило френските власти, че Мишел е в България и няколко часа по-късно от Франция е постъпило искане за ареста му за съпричастността му към терористична дейност.

Същият ден около 14,00 часа той се опитал да напусне страната ни през ГКПП Капитан Андреево. Задържан е веднага. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура - Хасково за срок от 72 часа е задържан френският гражданин Клемент Мишел, на 18 г..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА