Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 13:00 2 004 0

Шестима българи осъдени в Австрия за трафик на хероин

  • българи-
  • трафик-
  • австрия-
  • хероин-
  • мьолдинг

За тях били издадени европейски заповеди за арест и в последствие са обявени за международно издирване

Шестима българи осъдени в Австрия за трафик на хероин - 1

Шестима българи бяха осъдени в Австрия за трафик на хероин на стойност 400 000 евро. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Австрийският съд е постановил за тях на първа инстанция ефективна присъда от по 8 години лишаване от свобода. Спрямо останалите четирима трафиканти са наложени ефективни присъди от общо 20 години.

При операция на австрийската полиция през септември 2015 г., в окръг Мьодлинг, Австрия са били задържани четирима български граждани - трафиканти на хероин. Иззети са 10 пакета - общо 5 килограма наркотично вещество, пренесени нелегално от България.

Полицейските действия били предприети след интензивна работа на Звеното за разследване на престъпления с наркотични вещества и продължително наблюдение от страна на оперативната групата за борба с престъпността по улиците на Криминалната служба на провинция Долна Австрия, в сътрудничество с Федералната криминална служба.

В резултат на мащабни проучвания и отлично сътрудничество с българския и австрийския офицери за връзка и българските полицейски органи австрийските разследващи стигнали до двамата организатори на престъпната група, също българи.

За тях били издадени европейски заповеди за арест и в последствие са обявени за международно издирване.

Няколко месеца по-късно при акции на ГДБОП в София и Перник двамата организатори са задържани. Те са на 38 и 45 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА