11 Октомври, 2016 15:48 1 414 0

Турски гражданин е задържан с 30 кг хероин 

  • хероин-
  • турски гражданин-
  • бургас

Окръжната прокуратура - Бургас, задържа за срок до 72 часа турския гражданин Метин Херсек. Той е пренесъл незаконно през границата ни близо 30 килограма хероин и 37 500 евро.

Чужденецът се опитал да премине от Турция в България вчера, в 10.00 ч. сутринта, с лек автомобил "Рено" през ГКПП "Малко Търново". Информацията съобщиха от пресслужбата на прокуратурата в Бургас. 

Наркотикът е висококачествен и е бил разпределен в 56 пакета. За престъплението законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години и глоба в размер от 200 хиляди до 300 хиляди лева. Отнема се в полза на държавата и средството за извършване на престъплението - автомобилът.

Второто престъпление на турския гражданин е за пренос през границата на 37 500 евро, които не е декларирал, както изисква законът. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Метин Херсек. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА