Last news in Fakti

11 Октомври, 2016 21:11 2 206 0

Най-честите нарушения на пътници в самолет

  • пътници-
  • нарушения-
  • авиация

Едва 23% от пътниците, които правят проблеми по време на полети, са пияни или дрогирани, сочат данните на международната асоциация по въздушен транспорт IATA. Повечето от тях са употребявали алкохол или наркотични вещества преди полета.

За 2015 г. в IATA а постъпили 10 854 сигнала от авиокомпаниите за нарушения на пътниците, или по един нередовен пътник на 1205 полета. Ситуацията се е подобрила, ако се направи сравнение с 2014 г., когато е имало 9316 инцидента, или по един случай на 1282 полета.

Основно неадекватното поведение на пътниците се е изразявало в оскърбление на други пътници, неподчинение на екипажа и поведение от асоциален характер. В 11% от случаите авиопревозвачите са алармирали за физическа агресия от страна на пътниците върху други пътници или членове на екипажа, както и за нанесени повреди на самолета.

Във връзка с това от IATA са призовали държавите да ратифицират Монреалския протокол от 2014 г., които премахват националните юридически ограничения и дават картбланш за наказание на пътниците, които нарушават реда по време на полет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА