Last news in Fakti

12 Октомври, 2016 13:17 871 0

2 г. затвор за трафикант, опитал да подкупи граничар

  • затвор-
  • трафикант-
  • опитал-
  • подкупи-
  • граничар

Той е искал да бъдат пропуснати 12 чужденци на територията на страната

2 г. затвор за трафикант, опитал да подкупи граничар - 1

След протест на Окръжна прокуратурата –Ямбол, който е бил уважен от Апелативен съд –Бургас, а решението е потвърдено от Върховния касационен съд, мъж опитал да подкупи граничен полицай получи ефективно наказание от 2г. „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 2000лв.

Емил Емилов е осъден за това, че е на 22 април 2015г. на кръстовище между с. Стефан Караджово , община Ямбол и с. Денница, община Болярово е предложил подкуп – пари в размер на 2000 лева на полицейски орган, младши инспектор към РДГП гр. Кюстендил, командирован в РДГП Елхово, ГПУ Болярово, за да пропусне група от 12 бежанци.

На първа инстанция, 41-годишният мъж от гр.Тутракан е получил условна присъда от три години „лишаване от свобода“ и „глоба“в размер на 4000лв, която е постановена от Окръжен съд –Ямбол.

Това решение е протестирано от Прокуратурата, като протестът е уважен от Апелативен съд –Бургас. През април 2016г., втората инстанция постанови ефективното наказание от 2г. „лишаване от свобода“ за Емилов и „глоба“ в размер на 2000лв. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затворническо общежитие.

Върховните магистрати са потвърдили присъдата на Апелативните съдии в Бургас, което означава, че тя е окончателна и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА