Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 16:45 5 938 2

В Перник хванаха нелегална газстанция

  • горива-
  • газ-
  • бензин-
  • дизел

Широкообхватен контрол на търговски обекти за разпространение на течни горива е извършен на 11 октомври

В Перник хванаха нелегална газстанция - 1
Снимки: МВР

В Перник хванаха нелегална газстанция. Експерти от Метрологичната агенция са спрели от експлоатация съд с пропан-бутан, работещ под налягане, с максимално запълнен капацитет, който не е преминал задължителна проверка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Открита е и автоцистерна, ползвана като резервоар за допълнително захранване на газовите съоръжения и инсталации с газ. Припомняме, че месец по-рано бе установен аналогичен случай при проверка на обект в столицата.

В Перник хванаха нелегална газстанция

Широкообхватен контрол на търговски обекти за разпространение на течни горива е извършен на 11 октомври. Действията за ограничаване и пресичане на ДДС измамите с енергийни продукти и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които несъответстват на утвърдените стандарти, са проведени под координацията на Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП. В проверката са участвали служители на Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Националната агенция за приходите, инспекциите са обхванали бензиностанции и газоснабдителни станции на територията на столицата и четири области в страната.

Към момента Координационният център разширява информацията по двата случая, с оглед установяване на данни и доказателства за дейност, свързана с отклоняване на плащането на акциза върху горивата.

В Перник хванаха нелегална газстанция

В хода на спецоперацията Приходната агенция е гарантирала събирането на текущи данъчни вземания от рискови търговски дружества, като е наложила обезпечение на 90 000 литра гориво и е иззела оборотни средства.

За различни законодателни нарушения експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са съставили 5 акта за установени административни нарушения и 4 протокола за задължителни предписания. Взети са проби от разпространяваните енергийни продукти, които предстои да бъдат подложени на лабораторно изпитване. Санкции са наложени и за нарушения на изискванията за пожарна безопасност на някои от проверените обекти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩЩД

    1 0 Отговор
    "Империята отвръща на удара". Картелановците ще си поръчват още такива проверки, насочени срещу малките обекти, които навремето изникнаха, защото химерата "среден бизнес" още не беше среден пръст, показван на всеки, който си мисли, че ще направи малък или среден бизнес.
  • 2 Джон Смит

    0 0 Отговор
    Кое е нелегалното, не разбрах?