20 Октомври, 2016 10:26 10 356 11

Божо Кравата: Аз съм само лидер на група в кухнята на ресторант

  • божо кравата-
  • лидер-
  • група-
  • кухнята-
  • ресторант-
  • очите

Не съм лидер на престъпна група, а Митьо Очите познавам като всеки българин – знам какъв е нравът му, житейския му път, споделя един от основните издирвани за стрелбата в „Слънчев бряг”

Божо Кравата: Аз съм само лидер на група в кухнята на ресторант - 1
Снимка: bTV

Последните месеци минаха като един филм на ужасите, в който някой друг пише сценария и режисира, създават се образи на герои от изминали години… Не мога да възприема, че аз съм най-голямото зло. В България бях, опитвах се по някакъв начин да успокоявам близките си, сподели по bTV издирваният от „Интерпол” Божидар Георгиев, известен като Божо Кравата.

Вчера Георгиев, сочен за основен опонент на Димитър Желязков, по-познат с прякора си Митьо Очите, се предаде в полицията във Велико Търново.

„Да започнем от по-рано, преди да стигнем до 8 юни, деня на престрелката в „Слънчев бряг”. Около обяд получих обаждане от Терзийски, че е търсен контакт с него от страна на г-н Широков, който показваше намерение да осъществим някаква среща, за да се изяснят някакви обстоятелства около инцидент с датски туроператор. (…) Разговорите се водеха с Широков, общински съветник в Поморие”, обяснява Георгиев.  

За идването на Митьо Очите в ресторанта, в който избухна престрелката, разказва, че с влизането си той е започнал да крещи. Всъщност Георгиев очаквал за разговор да дойде Широков.  

 „Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви правя”, заплашвал го Желязков.

„Замахна да ме удари, но не с голяма сила, за да изгубя съзнание. След това му казах: „Какво правиш, седни да говорим”. Следващото нещо, което си спомням, беше човек със зареден пистолет, защото изщрака и го насочи към мен. Чух изстрели”, разказва Георгиев.

„Беше престрелка, не знам защо се представя, че това е стрелба срещу Желязков. Това беше въоръжено нападение, организирано от Желязков. Имаше още двама човека до него, които бяха с бронежилетки. Явно са очаквали аз да стоя на земята, докато ме пребие, да демонстрира животинската сила, с която е свикнал. Някакви хора гонеха някакви цели и се опитаха да ги постихнат и чрез него”, разказва своята версия Георгиев.  

На въпрос кои са тези хора, Божо Кравата отговаря: „Радослав Попов, Силвия Панагонова, служители на този господин, които си играе като областен местен кадровик в съдебната система в Бургас, който всъщност е един от партньорите на въпросните скандинавци.”

„Ще говоря за него пред когото трябва, да излязат нещата, ако разследващите органи имат интерес… Не знам има ли зависимост, има ли някакъв чадър”, казва той.

„Ние до този момент не сме имали допирни точки (с Митьо Очите), знаех, че съществува както всеки българин – какъв е нравът му, какъв е житейския му път. На мен не са ми искани пари от негови хора или от него лично, единствено нещастие, което имах, беше въпросният случай с т.нар. туроператори…”, разказва Георгиев.

По повод различните версии за стрелбата в „Слънчев бряг” казва, че няма никакви паркоместа.

„Никакви паркоместа! Не знам какво твърдят полицаите. Няма охранителни фирми, просто няма! От кого да вземам рекет – от Митьо Очите? Кой ще го повярва това нещо?”, категоричен беше той.

Запитан дали е лидер на престъпна група, казва, че е лидер на… група в кухнята на ресторанта.

По документи всъщност той се води „помощник-готвач” в ресторанта, в който стана стрелбата – ресторант, който той реално управлява… Защо обаче това е така, той не можа да даде конкретен отговор.

„Така се водя - помощник готвач (…) Това го изпълнявам, освен друго изпълнявам и ръководни функции”, каза той.

Аз съм съвсем нормален човек, достоен, с мои си виждания за живота, споделя още той.

Не знае кой е взривил колата на приятелката му, при това в период, когато тя е била бременна. Не виждал детето си, признава Божидар, който това време се укриваше.  

„Аз вярвам в моята невинност, в моята правота. Искам да поема отговорности за семейството си. Опитах се от дистанция, не ми се получи, даже напротив – като провал е направо”, казва още Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    1 1 Отговор
    Дали този господин е помощник -готвач не знам , но съм се хранил многократно преди в ресторанта му и мога да кажа че готвят прекрасно, без да са надути цените!
  • 2 red

    1 1 Отговор
    Божидар е невинен. Дано и съдът го оневини.

    Коментиран от #3

  • 3 АК47

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "red":

    Кой съд ? На мафията ли? Трудна работа . В България съда и прокуратурата ги държи Червената мафия и Митьо Очите е мутра на именно тази мафия . Те си го пазят , като стане напечено за него си го прибират в ареста случайно да не го гръмне някой , но късмета е силно непостоянна величина . Неизбежно късмета ще обърне гръб и на покровителите на Очите .
  • 4 ОХХХООХХ

    1 1 Отговор
    Евала Божо Респект ! Само куршум ги оправя тия маймуни...
    Ако бех аз и щях да постъпя по същият начин...
    Всичките, дето се помислиха за безсмъртни и тормозеха народеца ... все на някой не му издъръжаха нервите и гризнаха по некое друго оловце.
    Така, че богоподбния комплекс не води към много приятни ситуации.
    Запомнете Б..ци известни или неизвестни (костюмета или потници) ..по един или друг начин ще гризнете дървото със сигурност.
  • 5 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Да,това което казва този човек съвсем не звучи невероятно - цялата случка е издържана в класически мутренски стил.А какво стана с "жертвата" - на лечение в чужбина ли го изпратиха,че нещо не се говори за него напоследък?Има си хас да оставят да се затрие такава национална ценност...
  • 6 Унуфри

    1 0 Отговор
    Щом е намесена и Силвия Панагонова е ясно, долна и безскрупулна кучка бившата на Бай Миле където го разстреляха на Славия. Гравитира около Киро Японеца и купища други мутри. Ръководи хотели на Боровец и Слънчев Бряг придобити от мъжът и с рекет насилие и нарко средства. Който и се изправи под някаква форма на пътя е мъртъв. Е нема такава държава.
  • 7 данъкоплатеца

    0 0 Отговор
    Типично мутренска история, зад която стои българската мафия, основно от ДС креатури, полит-бандити и корумпирани съдии. Цялото управление в България е една мафия, от която няма отърване, това е наследството от социализЪма на Бай Тодор, БКП всъщност се оказа една мафиотска групировка, на която би завидяла дори и Коза Ностра.
    За 26 години не успяхме да се отърсим от тежкото наследство на миналото, даже става все по зле!
    Никакви избори или референдуми могат да оправят нещата, а само намеса на армия и въоръжени сили, България трябва да бъде окупирана за няколко месеца и да се назначи служебен кабинет, който да проведе реални, а не нагласени избори, този кабинет трябва да излъчи съдии, които да осъдят и вкарат мафията в затвора, там където и е мястото, както и да конфискува цялото и незаконно придобито имущество.
    Срещу мафията се прилага единствено СИЛА, нищо друго не може да ни спаси и борбата на Италия, САЩ и другите нормални държави го доказва.
    Трябва да избираме, кой модел ще следваме - руския, с мутрите и олигарсите или про-западния с пазарната икономика и свободната търговия и производство.
    Това трябва да избираме.
    Огромният проблем на България е, че нямаме независима ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА, която да създаде спазване на някакъв ред и правила.
    Проблемите в България не са от вчера и непрекъснато се задълбочават, а обира на КТБ и подвизите на разни мутри и мутреси са показателни, че нищо не се е променило от зората на ДЕКОРАЦИЯТА, а преход всъщност НЯМА и

    Коментиран от #9, #10

  • 8 недоверчивия

    2 0 Отговор
    гледах интервюто но не му вярвам на този че не е замесен като гледам какви неща знаеше и как един ресторант е свързан с някакви туроператори с които има връзка и очите ... всичко изглежда доста нереално явно истината е другаде но този се опитва да се измъкне чист вместо да признае с какво точно се занимава и едва ли е само готвач
  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "данъкоплатеца":

    какво наследство от комунизъма е това бе Оли. Това е наследство от 30-те години на миналият век в Чикаго. Такива през комунизма се на.ираха в полицейските управления заради дребни битови кражби.Какви наркотици ,какви организирани престъпни групи,какъв рекет,каква проституция.Първо ще му скъсат задника от бой,после ще го пратят да чука камъни, и ще го превъзпитат чрез труд и бой.А следващите дори и няма да си помислят.Да не съм живял тогава ,да не знам. Кой се заключваше по това време.Сега такива като Митьо, имат чадър и пълнят дебели банкови сметки на власт-имащите.Наркотиците преди 28г. минаваха транзит през страната ,а сега остават и тровят децата,и вече сме в схемата организирана от големия кукловод.
  • 10 мадафака

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "данъкоплатеца":

    ти като''Турски сценарии''го спретна!!!А.ако някой си разчисти сметките ,само?
  • 11 Този

    0 0 Отговор
    Браво божо