Last news in Fakti

25 Октомври, 2016 12:46 996 1

Бивш бразилски президент гушнал $2,6 милиона под масата 

  • лула да силва-
  • бразилия-
  • президент-
  • рушвет-
  • подкуп-
  • петробраз

Бившият президент на Бразилия Луиш Инасиу Лула да Силва е получил 2,6 милиона долара като подкупи в рамките на разследваните корупционни схеми в държавната петролногазова корпорация "Петробраз". Новината съобщи местна телевизия, цитирана от ТАСС.

Според разследващите Лула да Силва фигурира в тайни тефтери на крупни бизнесмени. В тях той е наричан "приятел на баща си". Адвокатите на бившия президент отговарят, че следователите не прилагат доказателства и всичко е само "неоснователни предположения".

Лула да Силва е обвиняем по три наказателни дела за корупция. Според следствието бившият държавен глава е съдействал на строителната компания "Одебрехт" да получи държавен заем и да сключи изгодни договори в Ангола. В замяна фирменото ръководство е започнало сътрудничество с компания на роднина на президента.

През септември бившият президент беше обвинен в корупция и изпиране на парични суми в размер на над 1 милион долара. От юли датират и обвинения, че се е опитал да възпрепятства разследване за злоупотреби в "Петробраз". 

Лула да Силва отрича всички обвинения и ги нарича "съдебна хайка" и "пиротехнически спектакъл". Той дори планира да се кандидатира отново за президент на изборите през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    В сравнение с рушветите на нашите политици ,този има много хляб да яде.