Last news in Fakti

25 Октомври, 2016 23:29 1 309 0

5 г. затвор за пиян и без книжка шофьор, убил моторист

  • пиян-
  • затвор-
  • шофьор

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор

5 г. затвор за пиян и без книжка шофьор, убил моторист - 1

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът определи ефективно наказание от 5 години „лишаване от свобода“ спрямо бургазлията Митко Илиев, съобщиха от прокуратурата.

Той е признат за виновен за това, че 11 април 2015 г. в 22:30 часа на километър 13 на път №5391, между село Детелина и село Крушево, при управление на лек автомобил “Opel Vectra”, с концентрация на алкохол в кръвта 2,32 промила и без да има необходимата правоспособност за управление на МПС, е причинил смърт на пътя.

Митко Илиев е нарушил и правилата за движение по пътищата, като управлявал пътно превозно средство със скорост над определената максимална стойност за извън населено място, а именно с около 98,3 км/ч.

При извършване на маневра изпреварване, той е допуснал пътнотранспортно произшествие с мотопед “Симсон 50”, управляван от Николай Х. от село Детелина.

Пияният шофьор е ударил челно движещия се срещуположно в лявата лента на пътя мотопед и по непредпазливост е причинил смъртта на водача му, като след извършване на катастрофата Митко Илиев е избягал от местопроизшествието.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор.           


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА