Last news in Fakti

25 Октомври, 2016 14:50 841 1

1 г. условно и 10 бона глоба за купуване на гласове

  • условно-
  • глоба-
  • купуване-
  • гласове
1 г. условно и 10 бона глоба за купуване на гласове - 1
Снимка: Марица

34-годишният Иван Димитров беше осъден на 1 година условно за опита да напазарува гласовете на двама пловдивчани., съобщиха от прокуратурата.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив той е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление – в периода 19-20 октомври 2015 г.,  предложил на двама души сумата от по 30 лв., на всеки един от тях, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на кандидат за общински съветник от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” в ОИК Пловдив.

Районен съд-Пловдив е осъдил Иван Димитров на 1 година лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София възмутена от мръсни предатели

    1 0 Отговор
    Веднага Цветанов БОРисов /бойко и цецка цачева в затвора..Аман от престъпници подставени на власт