Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 21:49 1 359 1

Общински служител с обвинение за лихварство

  • общински-
  • служител-
  • обвинение-
  • лихварство
Общински служител с обвинение за лихварство - 1

Окръжна прокуратура – Ловеч привлече като обвиняем и задържа до 72 часа Филип Вълчанов – техник – еколог в отдел „Екология“ в община Луковит за лихварство.  

Вълчанов е раздавал парични заеми на множество лица, срещу което ги е задължавал и е получавал лихва. Дейността му е за период повече от пет години.

Действията на прокуратура срещу Вълчанов са в рамките на разследване,  ръководено от ОП - Ловеч за извършени престъпления от длъжностни лица в община Луковит. 

По материали от извършена проверка на ДАНС, ОП - Ловеч е образувала досъдебно производство срещу Филип Вълчанов и други лица, затова че през настоящата година, като длъжностни лица в Община-Луковит, в съучастие като извършители, са изготвяли документи с невярно съдържание – отчетни форми за назначаване на физически лица и за отчитане на извършена работа по 6-месечна програма за временна заетост, финансирана със средства от ЕС в размер на около 400 000 лв. Чрез тези документи, в които са вписвани и лица, реално неангажирани по проекта и живеещи в други населени места на страната, двамата са получавали и присвоявали средства, които са се полагали на фиктивно заетите като възнаграждение, а в други случаи, са присвоявали част от възнаграждението на реално ангажирани лица.

Същите лица са изпълнявали в Община-Луковит и дейност по раздаване на помощи – 21 тона хранителни продукти, получени от ЕС, предоставени на БЧК за нуждите на социално слаби граждани. Чрез съставяне на неистински документи, общински служители са присвоявали част от хранителните продукти и са ги продавали за своя сметка.

По делото са извършени претърсвания и са иззети документи, вещи и др. свързани с разследването.

Разследването продължава, като предстои повдигане и на други обвинения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Живеем в страната с "неограничените възможности".....