27 Октомври, 2016 03:30 7 936 8

Бивш антимафиот съди държавата за половин милион лева

  • антимафиот-
  • съди-
  • държавата
Бивш антимафиот съди държавата за половин милион лева - 1
Снимка: Труд

Бившият шеф на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, който 5 г. бе обект на съдебно преследване, съди държавата в лицето на прокуратурата за 500 000 лв. Претенцията на ексантимафиота бе предявена в сряда в окръжния съд и е за неправомерно задържане и съдене.

„Не желая да коментирам. Достатъчно си патих през годините“, каза пред „Труд“ Орлин Тодоров.

Той бе задържан на 11 март 2011 г. След година в ареста бе изправен пред съда за изнасяне на секретни данни по спецоперации. Една от тях бе свързана с „бебето от фризера“ в болницата в Горна Оряховица. През юни 2014 г. бе осъден на 1 г. условно. Апелативен съд увеличи наказанието на 3 г. условно. Пред ВКС Тодоров оттегли жалбата си, с която искаше да бъде напълно оправдан. Докато той бе в ареста, се разбра, че са му изплатени накуп 50 000 лв. заплати и обезщетения от МВР. Заради това прокуратурата повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, но съдът го оневини. Цветанов бе оправдан и по друго обвинение, свързано с Орлин Тодоров. Според прокуратурата Цветанов нарушил закона цели 6 пъти, като написал „не“ под искане Тодоров да бъде подслушван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шефьор

    0 0 Отговор
    Е.....и кво от това? Този гарантирано си го е заслужавалл!
  • 2 брррр

    1 0 Отговор
    Е.аси наглия тръстак, нестига че се пенсионира на 40 години ми ревтуни и за още, предател.
  • 3 лост

    0 0 Отговор
    Така е направена системата - ако някой изгори, после да си вземе половин милион от държавата. Бушона си е наш и ние си се грижим за него :)
  • 4 орлин тъпака

    0 0 Отговор
    Това е върхът на наглостта. Изключително мазен и корумпиран изрод съди държавата за пари. Кой ще му плаща....всички ние предполагам.
  • 5 NAZI

    0 0 Отговор
    Какъв антимафиот е тази г.зоблизец на ТИКВАТА и ЦВЕТАНОВ питайте в ТЪРНОВО за този преди да пишете
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 реалист

    0 0 Отговор
    Стига сте занимавали хората с такива като този "мишок" о.тодоров, какъв антимафиот беше този, срам и позор за тези които го сложиха на тази длъжност, че и за директор се гласеше некадърника. Една кражба не можеше да разкрие, при залавяне на бандити от полицаи, забравяше да прати подкрепление тъпанара му с тъпанар. Абсолютен некадърник, интригант №1, пък какви жалби пишеше против мъртвия вече Началник на РПУ Г.Оряховица, за да стане той началник. Дадоха му малко власт и видяхме какво стана.
  • 8 справедлив

    0 0 Отговор
    Не занимавайте хората с това измислено лице, пресиления антимафиот, грешка на тези които го сложиха на тази длъжност, той една кражба не можеше да разкрие. Е беше №1 да създавма интриги, да пише жалби против колеги с измислени от него истории, че за директор се гласеше. Лакомник!