Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 08:55 5 295 12

Съд пожали бежанец, изнасилил 10-годишен в басейн

  • съд-
  • бежанец-
  • басейн

Шокиращо съдебно решение в Австрия

Присъдата срещу мъж, обвинен, че е изнасилил 10-годишно момче в басейн в Австрия, беше отменена, след като Върховният съд реши, че момчето може да се е съгласило на сексуален контакт, съобщи „Индипендънт“.

Обвиняемият е 20-годишен иракски бежанец, чието име не се споменава. През декември той е нападнал момче в тоалетната на басейн във Виена. Момчето се оплакало в полицията и нападателят е бил задържан.

Пред полицията той заявил, „че изпитал сексуална спешност“, след като нямал сексуален контакт от 4 месеца. През юни той бе осъден на 6 години за изнасилване и заплащането на компенсация на пострадалото семейство от 4 700 евро.

Сега обаче Върховният съд разпореди преразглеждане на присъдата. Според съдиите, по-долната инстанция трябва да докаже, дали изнасилването е станало против волята на момчето.

Преразглеждането трябва да започне в рамките на една година. До тогава обвиняемият ще остане под стража.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    0 0 Отговор
    Скоро май комините пак ще почнат да пушат
  • 2 Хараламби

    0 0 Отговор
    Нещо не е в ред с тази информация.
    Във всяка държава се смята, че ако си малолетен не си достатъчно зрял за да вземеш най-правилното и добро решение самостоятелно. Затова родителите или някой друг са отговорни за техните действия.
    Просто правило в правото е, че ако има сексуален контакт с малолетен то това АВТОМАТИЧНО се смята за изнасилване, без значение дали малолетния се е съгласил или не. Тази статия просто не е вярна.
  • 3 бббббб

    0 0 Отговор
    Пред полицията той заявил, „че изпитал сексуална спешност“и за това всичко му е позволено.Както е тръгнало скоро на мангалите всичко ще им бъде позволено.Дори и законите ще променят ,за да им бъде удобно и комфортно в Европа.
  • 4 maradona

    0 0 Отговор
    Тоест, се създава прецедент според който всяко изнасилване оттук нататък може да се оправдае с "неотложна...." ? Безумие! Хараламби е прав - жертвата е малолетна и това би трябвало да прекрати всякакви разисквания - няма варианти, освен "виновен"!
  • 5 YAMAHA

    0 0 Отговор
    На каде отива този свят да го е.а за сапун тази зган бе ХОРААА!
  • 6 шшш

    0 0 Отговор
    за свинете няма закони...
  • 7 уайт пауър

    1 0 Отговор
    Смъртно наказание за този боклук, нищо друго не може да оправдае действията му.
  • 8 кроко

    0 0 Отговор
    Абе хора, тоя див мюсюлманин, че си заслужава агонизища смърт, заслужава я. Обаче повече от него заслужават съдиите, които взимат такива решения. Как може на нормален човек да му мине през акъла, че 10 годишно момче ще се съгласи на сексуален акт с който и да е? Нали секса с малолетни е забранен в „белите” държави! Очевидно е че не само заради бежанците, а и заради такива като този съдия и политиците, които ги канят, работата няма да се размине без война в Европа!
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Щом е малолетна няма съгласие или не. Та една 12г. ако дойде и каже, че иска секс, това редно ли е? Като прави секс с пълнолетен, било то и по нейно съгласие, това е противозаконно и няма различни тълкувания. Явно на съдята му се иска да го опъват и него в тоалетната, той явно иска да даде съгласието си.
    Как може да измъчват това малко дете по този долен, гнусен и безкомпромисен начин?
  • 10 внвнв

    0 0 Отговор
    Трябва бащата на детето да хване тоя гад и да му т.кова м....та!
    Просто явно хората отдавна трябва да вземат закона в свои ръце.
    Ако го очистя и закопая някъде в планината - ще го намерят ли тоя вражалец - опа бежанец !!!
  • 11 иии

    0 0 Отговор
    все едно ,някое 2-3 г. дете се съгласило да пуши марихуана и наркопласьора просто му го е дал да дръпне 1-2пъти..То бива изроди сред съдите ,но австрийските къртят здраво...
  • 12 халил

    0 0 Отговор
    разчекнете изверга бе тъпанари