Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 12:11 2 269 5

Баща и син пребиха лекар и охранител от Спешна помощ

  • баща-
  • син-
  • пребиха-
  • лекар-
  • спешна помощ-
  • охранител
Баща и син пребиха лекар и охранител от Спешна помощ - 1

Отново насилие над лекар. Баща и син пребиха лекарка и охранител в отделението за Спешна помощ на болницата в Пазарджик, съобщи директорът на болницата д-р Васил Вълчев.

18-годишният Димитър К. от Момина Клисура и баща му пребиха лекар и охранител в спешното отделение в Пазарджик. Инцидентът е станал вчера в 12 часа заради спор за лечение на пострадал при пътен инцидент техен роднина.

Когато медиците се опитвали да преместят пострадалия от носилка в носилка, двамата мъже се разкрещели да се действа по-бързо и веднага да се докара хирург. След това започнали да псуват, обиждат и да нападат служителите в болничното заведение.

Тийнейджърът, видимо афектиран и агресивен, се спречкал с медицинския персонал, като ударил с юмруци дежурната лекарка, а в последствие нанесъл и удар на охранителя от болничното заведение.

Потърпевшата е д-р Гергана Анчева, дългогодишен служител в звеното. Тя е настанена в неврохирургия с комоцио и тежка травма на слуховия апарат, съобщи д-р Дора Шопова, зам.директор на Областната болница.

Младежът е арестуван и ще отговаря за телесна повреда на длъжностни лица.

По-късно от Районна прокуратура-Пазарджик съобщиха, че се води бързо производство спрямо Димитър К., на 18 г., за това, че на 27 октомври 2016 г. в Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ -Пазарджик,  по хулигански подбуди е нанесъл лека телесна повреда на медицински специалист- дежурна лекарка. Димитър К. е задържан за срок от 24 часа от органите на МВР.

Под наблюдението на Районна прокуратура - Пазарджик се извършват процесуални-следствени действия по бързото производство. Предстои повдигане на обвинение спрямо Димитър К., продължаване на задържането   му за  срок  до  72 часа от Районна прокуратура-Пазарджик и внасяне на искане в Районен съд-Пазарджик за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Лекарите от Спешния център пък излязоха на протест под мотото "Не на агресията".

Лекарите заявиха, че са тук, за да помагат на хората и да се грижат за здравето им, а не да бъдат бити. Медиците са обезпокоени и за състоянието на колежката си, която е настанена в Неврохирургичното отделение на болницата, след като е получила тежки удари по главата. Всички присъстващи носят ленти с българския трибагреник.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спешния център

    0 0 Отговор
    И като са излезли на протест, какво очакват да стане? Най-много да ги накажат. Чалгата и простотията са навсякъде - сами си го направихме! Така ще е занапред!
  • 2 шшш

    0 0 Отговор
    това новина ли наричате ? добро утро ! всеки ден такива неща се случват -за цигани няма закони , държавата длъжна да им осигури :ток,вода,храна,медицински услуги , а те да ни трепят ден и нощ...Случайно да сте чули позиция на БХК , няма и да чуете ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Коча

    0 0 Отговор
    Със сигурност е имало защо да ги набият! И аз съм присъствал на спешни случаи как лекари нехаят и не си дават зор за нищо.
  • 5 Прост

    0 0 Отговор
    "Не на агресията" ама и "Не на некадърността" драги медицински лица!