28 Октомври, 2016 23:00 1 613 0

Съдят затворник извършил убийство

  • съдят-
  • затворник-
  • извършил-
  • убийство
Съдят затворник извършил убийство - 1

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Ремзи Мустафа. Той е подсъдим за това, че на 10 март 2016 год., в гориста местност на около 7 километра от гр. Айтос в местността “Миризливата чешма”, умишлено умъртвил Хака Халил, нанасяйки му множество удари с камък в областта на главата, в резултат на което на последния било причинено мозъчно сътресение, довело до тежък и необратим мозъчен оток, от който последвала смъртта му, като убийството е извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив.

Подсъдимият Ремзи Мустафа е осъждан многократно. През 2016 г. е търпял е поредното си наказание в Затвора във Варна. На 25 февруари 2016 г. Мустафа получил отпуск в размер на пет дни, като следвало да се завърне в затвора във Варна до 17 часа на 14 март 2016 г.

Към 10 март 2016 г., убитият живеел съвместно със съпругата си в сграда, намираща се в близост до гарата на село Люляково, общ. Руен. На същата дата, в 11 часа, дома им бил посетен от Ремзи Мустафа, с когото пострадалият Хака Халил се познавал отдавна. Целта на Ремзи Мустафа била получаването на остатък от парична сума, която пострадалият следвало да му даде, заради съвместно намерено преди около тридесет години златно съкровище, което последният задържал.

Преди да достигне дома на пострадалия Мустафа консумирал алкохол. В хода на разговора Мустафа настоял да получи остатъка от обещаната му за общо намереното злато парична сума. В отговор, пострадалият Хака Халил му заявил, че не разполага с пари в наличност, уверявайки го, че чака такива от Турция. Двамата решили да отидат до Айтос, където Халил възнамерявал да вземе 1000 лева в заем. По-късно, в автомобила Халил предал на Мустафа тази сума. На около 7 километра от Айтос, между двамата възникнал спор за още дължими пари. Неудовлетворен от факта, че не може да си ги набави, Мустафа взел от земята камък и започнал да нанася множество удари в областта на главата на пострадалия Халил, в резултат на които той починал.

Ремзи Мустафа бил задържан ден по-късно.

Окръжен съд –Бургас е насрочил съдебното заседание на 17 ноември 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА