Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 19:30 2 279 0

Заловиха група наркодилъри в София

  • заловиха-
  • наркодилъри-
  • софия

Задържани са шестима души

Заловиха група наркодилъри в София - 1
Снимки: МВР

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на столицата, съобщиха от МВР.

Успешната реализация на служители от ГД „Борба с организираната престъпност“ е осъществена на 29 октомври. Действията, предприети във връзка с водено досъдебно производство, са проведени под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на полицейската операция е неутрализирана организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества на територията на София. Задържани са лидерът на групата 25-годишният В.В., който е осъждан, както и петима членове: Р.А. на 28 г., криминално проявен; К.Л. на 37 г., осъждан; П.Г. на 21 г.; Д.К. на 25 г. и А.Г. на 21 г..

При процесуално-следствените действия у задържаните и ползваните от тях жилища и автомобили са намерени и иззети различни по видове наркотици – около 1 кг амфетамин, 1 кг марихуана, 100 г кокаин, таблетки с лого „Мерцедес“ в различни разфасовки, пригодени за улично разпространение, както и в по-големи количества. Конфискувани са също така мобилни апарати, електронни везни, боеприпаси, тефтери със счетоводство на групата.

След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, с постановление на прокурор, на шестимата задържани са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, а от вчера трима са с постоянна мярка за задържане.

Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА