Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 23:00 1 315 0

Осъдиха трима за причиняване на телесна повреда на работник

  • трима-
  • причиняване-
  • телесна-
  • повреда-
  • работник
Осъдиха трима за причиняване на телесна повреда на работник - 1

Съдът одобри споразумение, постигнато с Районна прокуратура - Тетевен, с което трима мъже са осъдени за причиняване на телесна повреда на работник в „Златна Панега Цимент” АД.

Тримата се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 21 януари 2015 г., около 23 часа, в с. Златна Панега, Ловешка област, на територията на „Златна Панега Цимент” АД – в цех „Пещи и суровинни мелници”, Йордан Н. /в качеството си на началник отдел „Процесна автоматизация”, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, нарушил разпоредбите за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд, като предприел действия по изключване на електричеството и пневматичните връзки на роторен тегловен дозатор на дозираща система/, Петър П. и Войслав Р. /в качеството им на началници цех „Пещи и суровинни мелници”, нарушили правила за охрана на безопасността на труда, като допуснали влизане на работник в дозираща система/, като причинили другиму – Асен Й. /36 години/ на длъжност „оператор производство цимент – Топлообменна кула”, тежка телесна повреда – загуба на ляв крак.

На тримата е наложено наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация за срок от 6 месеца, при периодичност два пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца; поправителен труд - удръжка от трудовото им възнаграждение в размер на 15 % в полза на държавата за срок от 6 месеца. На Петър П. и на Вослав Р. е наложено и обществено порицание, като диспозитива на обвинението за извършеното престъпление и наложеното наказание да се обявят пред състава на „Златна Панега Цимент” АД.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА