1 Декември, 2016 11:17 1 852 1

Двама са обвинени за шофьорски книжки менте

  • двама-
  • обвинени-
  • шофьорски книжки-
  • менте

Нарушителите са спипани при проверки на ГКПП-Маказа

Районна прокуратура-Момчилград привлече като обвиняеми две лица за използване на неистински шофьорски книжки, установени при проверки на ГКПП-Маказа.

На 26 ноември 2016 г. на ГКПП-Маказа, на трасе „Вход“, при извършена гранична полицейска проверка на гръцкия гражданин Орхан Д., на 29 г., е установено, че шофирал лек автомобил, като ползвал неистинско гръцко свидетелство за управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че той бил закупил документа от непознато лице в гръцки град. Орхан Д. е привлечен като обвиняем за ползване на неистински официални документи.

На 13 ноември 2016 г. на ГКПП-Маказа при извършена проверка на Фердун Х., на 40 г., е установено, че ползвал неистински официален документ – българско свидетелство за управление на моторно превозно средство. Той шофирал лек автомобил в посока от България към Гърция. По делото е установено, че Фердун Х. бил закупил фалшивата шофьорска книжка за 200 лева от неустановено лице в района на Хасково. Фердун Х. е привлечен като обвиняем за ползване на неистински официални документи.

По двете досъдебни производства са извършени почеркови експертизи, според които шофьорските книжки са неистински, разпитани са свидетели и се извършват други процесуално-следствени действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 0 Отговор
    Ти да видиш!Вървял си по улицата и някой му предложил шофьорска книжка с неговата снимка.И кой полицай и прокурор му вярва на тоя?