Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 16:51 2 276 2

Иззеха антики

  • софия-
  • антични предмети-
  • иманяр-
  • задържан

Задържаха иманяр от Първомай

Специализирана операция на територията на Кърджали, Смолян, Хасково и Пловдив проведоха днес служители на ГДБОП и колегите им от областните дирекции. Тя е реализирана в рамките на образувано досъдебно производство по описа на сектор „БОП” – Кърджали. Целта на акцията бе неутрализиране на престъпна група, занимавала се с иманярство, търговия и вътрешен трафик на движими културни ценности. Претърсени са общо 12 адреса, от които антимафиотите иззели голямо количество предмети с историческа стойност – 250 антични монети, 130 пръстена, средновековни гривни, фибули и фрагменти от керамика. В хода на процесуалните действия са открити 11 металотърсача, нерегистриран газов пистолет, 69 патрона и цев на пистолет.

Изяснено е, че по-голямата част от античните предмети са придобити след незаконни разкопки на територията на Смолянско и Кърджалийско.

В рамките на 24 часа е задържан 39-годишният Д.Д. Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иманяра

    0 0 Отговор
    Е.ати и буклуците. И за да хваните някой със тези боклуци,сте горили бензин.
    Браво на работата ви
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.