Last news in Fakti

9 Декември, 2016 12:25 1 257 0

Задържаха латвиец за пране на пари

  • латвиец-
  • пране-
  • пари
Задържаха латвиец за пране на пари - 1

Млад мъж е задържан за пране на пари, съобщиха от ОДМВР-Варна.

На 7 декември 2016 г. е получено съобщение, че в банков клон в централната част на Варна е направен опит неправомерно да се изтегли сумата от 18 000 лв. След незабавно предприети оперативно – издирвателни мероприятия е задържан 30-годишен мъж, латвийски гражданин. При работата по случая е установено, че чрез неправомерно проникване в компютър на учебно заведение в област Бургас, от който се извършва интернет банкиране, средствата от сметка на учебното заведение, в размер на близо 80 000 лв., са прехвърлени по сметка на фирма, собственост на латвийския гражданин.

Той е пристигнал в България на 23 ноември т.г. и няколко дни по-късно е регистрирал фирмата. На 7 декември т.г. изтегля 2000 лв. от парите и заявява тегленето на още 18 000 лв., при което е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е привлечено като обвиняем.

С постановление на прокурор при Окръжна прокуратура – Варна лицето е задържано за срок до 72 ч. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА