Last news in Fakti

13 Декември, 2016 12:50 2 963 1

Иззеха оръжие, боеприпаси и антики

  • иззеха-
  • оръжие-
  • боеприпаси-
  • антики
Иззеха оръжие, боеприпаси и антики - 1
Снимки: МВР

Голямо количество оръжие, боеприпаси и предмети с културно-историческа стойност са иззети в хода на реализирана от ОДМВР-Видин операция, съобщиха от МВР.

Постоянна мярка за задържане е наложена на 55-годишен мъж; други двама са задържани за притежаване на високорискови наркотични вещества

Подробности около проведените през последните дни операции оповестиха старши комисар Янко Янколов – директор на ОДМВР-Видин, и прокурор Маруся Илиева – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Видин.
Незаконно притежаван боен арсенал и множество предмети, част от тях по първоначални данни с културно-историческа стойност, били иззети в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Видин.

На 8 декември т.г. те предприели претърсване в имот в землището на село Плешивец, ползван от 55-годишен мъж, и в помещенията намерили и иззели три различни по вид, марка и калибър огнестрелни оръжия – пистолет, автоматично нарезно оръжие и малокалибрена пушка.

Открити са още: 565 боеприпаса – различен калибър, както и три метални цилиндрични предмета с отвори в двата края и вътрешни резби, отговарящи по вид на заглушители. В хода на предприетите действия са намерени и множество предмети, които според първоначалното мнение на експерт от Регионалния исторически музей датират от Античността и Средновековието.В рамките на 24 часа е задържан 55-годишен мъж, а по случая в областната дирекция е образувано досъдебно производство.

На 9 декември той е привлечен към наказателна отговорност, с решение на Белоградчишкия районен съд му е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

При проведена на 9 декември т.г. специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението в областния град криминалистите задържали двама мъже за притежаване на високорискови наркотични вещества. При полицейска проверка, у 19-годишен жител на областния град служителите на реда открили и иззели 11 хапчета, реагирали на амфетамин при полевия наркотест.

Малко по-късно при извършена проверка в хотелска стая в града, ползвана от 48-годишен мъж с постоянен адрес в столицата, криминалисти открили 24 пакетчета с розово прахообразно вещество, дало индикация на амфетамин при наркотеста. Общото тегло на наркотика е около 68 грама. При претърсването в стаята било открито и друго пликче с около 7,5 грама бяло прахообразно вещество – реагирало на кокаин при полевия наркотест. Двамата мъже са задържани в рамките до 24 часа, а по случаите са образувани досъдебни производства.

Противодействието на наркоразпространението е сред основните приоритети в работата на служителите от ОДМВР-Видин. В резултат на предприетите допълнителни мерки, в организационен и оперативен план, значително бяха активизирани полицейските действия и подобрени резултатите на дирекцията, съобщи старши комисар Янко Янколов.

От месец юли до сега криминалисти са иззели около 165 грама амфетамин на прах, над 6 кг сух канабис, 86 свежи канабисови растения и 53 таблетки „ривотрил”. Проактивният подход в работата на видинската полиция значително подобри резултатите й по отношение на противодействието на наркоразпространението в региона, обобщи прокурор Маруся Илиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изрод

    0 0 Отговор
    С иззетите средновековните предмети и оръжия някой управляващ изрод ще си накичи механата....не пише тези оръжия дали са годни за стрелба