Last news in Fakti

30 Декември, 2016 15:06 1 205 3

Шофьор, отнел живота на две жени, сяда на подсъдимата скамейка

  • шофьор-
  • съд-
  • убийство-
  • окръжна прокуратура — враца-
  • пътнотранспортното произшествие-
  • катастрофа

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура — Враца

Шофьор, отнел живота на две жени, сяда на подсъдимата скамейка - 1

Шофьор, отнел живота на две жени, сяда на подсъдимата скамейка, след като Окръжна прокуратура — Враца внесе обвинителен акт срещу него.

Обвиняемият Л. Войнов е привлечен към наказателна отговорност за нарушение на правилата за движение, с което причинил смърт на повече от едно лице — престъпление по чл. 343, ал. 3, алтер. 4 б „б“, пр. 1, вр. ал. 4, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщава Апелативна прокуратура — София.

Обвиняемият е правоспособен водач и работи като шофьор във фирма от гр. Дупница. В изпълнение на служебните си задължения, включващи изкупуване и превозване на мляко, на 20.07.2016 г. той бил изпратен от гр. Дупница до с. Цибър, общ. Козлодуй, със служебен камион — цистерна марка „Форд Транзит“, съобщават от прокуратурата.

След като се срещнал около 16 ч. с колегите си след изхода на гр. Враца към гр. Мездра, той продължил в същата посока с намерението да намери място за извършване на „обратен завой“ и да се върне в с. Цибър.

Непосредствено преди отклонението за гр. Мездра, върху прав хоризонтален участък, след предхождащо изкачване, Войнов решил да се възползва от края на мантинелата. Изнасяйки автомобила плътно вдясно, поради дължината му, той предприел нерегламентирана маневра „завиване в обратна посока“, като с дъговидно движение преминал през лентата за движение в посока гр. София, насочвайки се към насрещното платно.

След него попътно се движил лек автомобил „Хюндай“, в който пътували три жени, които се връщали от погребение на близък. В момента, в който шофьорът на цистерната извършвал „обратен завой“ двете превозни средства се намирали на 45 метра отстояние. Водачката на автомобила реагирала чрез аварийно спиране, но поради липса на достатъчно време и разстояние и отклонявайки колата вляво, последвал удар между двете МПС.

Непосредствено след възникване на пътнотранспортното произшествие, на място спрели пътуващи в тази посока служители на РУ МВР — гр. Мездра, които сигнализирали съответните служби за случилото се.

Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта на една от пътничките в лекия автомобил, а другите пострадали жени били транспортирани в болницата в гр. Враца.

Въпреки оказаната медицинска помощ и проведено лечение едната от тях е починала няколко седмици след инцидента, а другата претърпяла множество хирургически интервенции.

Изготвената автотехническа експертиза установява, че причина за настъпилото ПТП е изпълнение на маневра „завиване в обратна посока“ от товарен автомобил и внезапното му навлизане в лентата за движение на лекия автомобил, с което обвиняемият Войнов предизвикал невъзможността за предотвратяване на удара.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Защо не се споменава за скоростта на лекия автомобил ? 45метра са достатъчни за да се спре, ако се движиш с 90км. Жалко шофьора на камиона го е отнесъл цялото наказание. За недобрата щофьорка не се споменава нищо.
  • 2 Да, обаче

    1 0 Отговор
    има време за реакция, след което е въпрос на физиология и механика. От моментът на съзнаване на настъпилата ситуация, реакция на шофьора, натискане на спирачката, сработване на механизмите, които да приведат колата в пълен покой - всичко това отнема време!
    Друг важен момент е това, че водачът е жена! Жените са пословични със своите лоши умения зад волана и склонноста си да вземат неадекватни решения, както и да изпадат в паника!
    Жалко.. светла им памет и горко му на другия шофьор!
  • 3 Хатака

    0 1 Отговор
    Толково много ?и то само за две жени?