Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 09:55 2 133 1

Удариха контрабандата на оръжие на Балканите

  • оръжие-
  • контрабанда-
  • европол-
  • фронтекс
Удариха контрабандата на оръжие на Балканите - 1

Удариха контрабандата на оръжие на Балканите. Най-малко 58 души са задържани, а на други над 120 души име е било отказано да преминат границите.

Мащабната операция е продължила 3 три дни между 27 януари и 29 януари. Тя е била проведена на цялата територия на Блаканите. Нейната основна цел е била да се пресече трафика на оръжие за Западните Балкани. През последните месеци западните служби за сигурност внимателно наблюдават ескалацията на радикални елементи в този размирен регион на ЕС.

За тази цел в нея са били привлечени кадри от Агенцията на ЕС за охрана на външните граници на ЕС – Фронтекс.

Проверени са 219 000 души и 14 800 автомобила, иззети са 48 броя огнестрелно оръжие, 833 броя боеприпаси, 4 ръчни гранати и около 500 грама експлозиви.

Освен това в 4 страни са иззети около 505 килограма марихуана и известно количество синтетични наркотици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 0 Отговор
    Само така, оказа се, че това не са само мигранти. Ислямистите се готвят за терор, ако не ги спрем. Всичко е организирано с много пари.