Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 16:14 2 813 2

Стрелецът от Лясковец ще лежи доживот

  • лясковец-
  • стрелец-
  • петко петков

Великотърновският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжния

Великотърновският апелативен съд потвърди "доживотен затвор без замяна" по делото "Стрелецът от Лясковец" , съобщиха от пресцентъра на съда.

Магистратите са потвърдили изцяло присъдата на Окръжния съд във Велико Търново, с която подсъдимият Петко С. Петков е признат за виновен, за това, че на 14 март 2014 година, при специализирана полицейска операция в дома си е убил полицая Емил Шарков, с незаконно притежавано оръжие и е направил опит да умъртви още петима служители на МВР.

Съставът е осъдил подсъдимият да плати по 100 000 лева на всеки от гражданските ищци, роднини на загиналия полицай, както и 10 000 лева на един от пострадалите служители на МВР. Потвърдено е наказанието по друга присъда - за незаконно притежание и съхранение на боеприпаси, както и задължението на подсъдимия да заплати разходите по делата.

Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15 дневен срок от съобщаването му на страните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 0 Отговор
    Хайде сега и РОвч заради Белене, и Доган заради "комисионната от 1000000лв"...
  • 2 невярващия

    1 0 Отговор
    Една скълъпенапена поръчкова присъда която
    изобличава некъдърността на българската полиция и не моралните фалшиви съдии.