26 Март, 2017 18:52 915 0

Двама са арестувани за купуване на гласове в бургаския град Средец

  • белезници-
  • арест-
  • гласове-
  • купуване
Двама са арестувани за купуване на гласове в бургаския град Средец - 1

Двама са арестувани за купуване на гласове в бургаския град Средец. Прокуратурата е образувала досъдебни производства за унищожаване на предизборни плакати.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу неизвестни извършители и продължават проверките. Според информация на "По света и у нас" цената на един глас е вървяла по 40 лева и главно подобна покупка се е предлагала на ромското население в град Средец. В община Бургас са подадени 9 сигнала от Районната избирателна комисия.

Избирателната активност в града е по-ниска отколкото на минали избори. Тя е около 46 %. Най-много хора са гласували в Царево, най-малко - в Камено и Айтос. В община Руен са се опитали да запечатат урните. Това обаче е било пресечено бързо и гласуването е продължило. Една политическа партия се е оплакала, че друга къса и замества нейните със свои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА