Last news in Fakti

27 Март, 2017 12:51 1 013 0

Унищожиха огромно количество контрабандни цигари

  • цигари-
  • контрабанда-
  • капитан андреево-
  • унищожиха

Пратката е заловена миналото лято на "Капитан Андреево"

Унищожиха огромно количество контрабандни цигари - 1
Снимка: БТА

Митнически и полицейски органи са унищожили огромно количество контрабандни цигари, заловени миналия юли на ГКПП "Капитан Андреево".

Пратката, предназначена за разпространение на територията на Европейския съюз, съдържала 13 000 000 къса, съответно 1 300 мастербокса цигари. Те са превозвани в товарен автомобил с турски регистрационни номера. Съгласно представените документи, цигарите са изпратени от турско дружество за получател в Испания.

Предвид високата стойност на пратката, за която според действащите в България нормативни документи се дължат 3 386 000 лв. мито, акциз и ДДС и поради възникнали съмнения на база представените документи, че пратката ще бъде отклонена и реализирана контрабандно на европейския пазар, митническите служители оставят стоката под митнически надзор докато се извърши проверка на юридическите лица, участващи в сделката.

Предприети са всички процесуални действия с оглед изясняване на лицата, които имат отношение по веригата за доставка и с право да се разпореждат със стоката, но такива не се явиха и не бяха открити.

След изтичане на законоустановения срок и по искане на превозвача, на 23.02.2017 г. стоката беше унищожена под контрола на митнически и полицейски органи, като разходите по унищожаването са поети от превозвача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА