28 Март, 2017 10:30 4 361 6

Съдят мъж, убил с един удар опонент при скандал

  • мъж-
  • убил

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд мъж за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен е предаден на съд 51-годишният Митко М. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

На 7 май 2016 г. между стопанисващия тоалетната на кооперативния пазар в Шумен и Фахредин С. възникнал конфликт. Фахредин отказал да плати 50 ст. за ползването на обществената тоалетна и грубо блъснал арендатора й - инвалид с протеза на крака, който паднал на земята. Пристигнала съпругата на арендатора, която потърсила помощ от подсъдимия Митко М., който със съпругата си продавал на пазара дребни вещи.

Виновникът за свадата Фахредин С. си тръгвал, когато подсъдимият го ударил с юмрук в главата. От удара мъжът паднал на земята, ударил главата си в плочките и изпаднал в безсъзнание. По спешност бил приет в болницата в Шумен. Въпреки положените грижи и лечение на 28 юни 2016 г. Фахредин починал.

Според заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза пострадалият е починал от тежка закрита черепно-мозъчна травма. След удара до момента на смъртта лекарите не успели да изведат Фахредин от състоянието на кома.

Предстои делото срещу Митко М. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    40 2 Отговор
    С цялото си сърце благодаря на Митко М. Отървал ни е от нещо, което по никакъв начин не трябва да се нарича "човешко същество". Ако това "нещо" беше останало безнаказано, по всяка вероятност щяхме да четем за неизвестен извършител, убил дядо за 50 стотинки. По всяка вероятност с един удар, този мъж е спасил няколко човешки живота. Благодаря!
  • 2 Йеей

    22 2 Отговор
    Смърт за наглия м....л. Жалко че циганската ни държава ще осъди българин защитил друг българин! Ако беше обратното нямаше да има последствия никакви.
  • 3 Манговците само бой ги оправя

    9 2 Отговор
    Евала, поклон пред един достоен българин, защитил възрастен и болен човек от един терорист, призовавам президента да му връчи орден стара планина..
  • 4 Сандо

    4 1 Отговор
    Браво на човека, дано е жив и здрав и получи справедлива присъда...
    Като при самозащита. Но Вие, къде ограничени, къде прости!
    Не е м....л, а е турчин!
    Научете се най-накрая.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Йордан

    5 1 Отговор
    Свобода или смърт братя