27 Април, 2017 13:43 1 131 3

Съдят неправоспособен шофьор, убил спътника си при катастрофа

  • катастрофа-
  • убит-
  • шофьор без книжка
Съдят неправоспособен шофьор, убил спътника си при катастрофа - 1

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд неправоспособен шофьор, причинил смърт при катастрофа, съобщиха от Прокуратурата.

29-годишният Стоян Хр. е предаден на съд по обвинителен акт за причиняване смъртта на пътник при управление на моторно превозно средство без правоспособност.

На 14 декември 2015 г. подсъдимият и неговият спътник Зл. Зл., който пътувал на предната дясна седалка, се прибирали от работа с автомобила на Стоян Хр. На бул. „Владислав“ във Варна по неустановени причини подсъдимият насочил колата си към бордюра, ударил се и автомобилът се преобърнал. След завъртане колата се спряла в дърво, а от удара таванът се деформирал. Пътникът на дясната седалка получил тежка черепно-мозъчна травма и починал на място.

В хода на проведеното досъдебно производство било установено, че Стоян Хр. не притежава необходимата правоспособност да управлява МПС. Преди пътно-транспортното произшествие той бил санкциониран за допуснато административно нарушение по Закона за движение по пътищата, както и че е управлявал колата си със скорост над разрешената. Във взетата и изследвана проба кръв не се доказало наличие на алкохол или друго упойващо вещество.

Предстои делото срещу 29-годишния Стоян Хр., който е с чисто съдебно минало, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците по българските улици!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    2 1 Отговор
    Напълно съгласен с "Българската държава е абдикирала от българските пътища! ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата. Прекалено много станаха автонаглеците по българските улици!"
    Строги наказания за рецидивисти и отнемане завинаги на МПС-то ако шофьора няма нужната квалификация за управляването му!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Иво

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    ...ааа забравих да кажа че и ако е с отнета книжка поради друго нарушение пак да му се отнема МПС-то завинаги.
  • 3 София

    0 0 Отговор
    Поредния семпъл гагаузин!