19 Май, 2017 19:20 1 485 0

ДАНС разследва общинари за корупция

  • данс-
  • асеновград-
  • корупция
ДАНС разследва общинари за корупция - 1
Снимка: Архив

Разследване за корупция срещу длъжностни лица от община Асеновград провежда ДАНС и икономическа полиция. То се провежда под наблюдението на Пловдивската окръжна прокуратура, съобщи БНР.

Извършени са разпити и претърсвания на различни адреси в София, Пловдив и Асеновград. Назначени са и експертизи.Разследващите са посетили и общината. Всички поискани документи са им предоставени, заяви кметът Емил Караиванов.

"Свързани са с обществени поръчки, със строителство и други въпроси с проекти и оттам нататък очаквам прокуратурата да си свърши работата", обясни той.

От своя страна председателят на Общинския съвет Светлозар Шуманов подчерта, че проверяващите са изискали и документацията, свързана с две решения на местния парламент.

Едното беше за един пункт на една фирма, на която разрешиха да направи подвижен гараж на една кооперация и второто беше, че ще теглим 9 милиона безлихвен кредит за така наречения воден цикъл, който се извършва в Асеновград. Всичко е законосъобразно, коментира Шуманов като каза, че проверката не го притеснява.

Работата по случая е в активна фаза, уточниха от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА