Last news in Fakti

21 Май, 2017 20:32 1 469 0

Два гранични пункта са замесени в схемата за хакването на митниците

  • хакери-
  • пробив-
  • система-
  • агенция-
  • митници
Два гранични пункта са замесени в схемата за хакването на митниците - 1

Поне два гранични пункта са замесени в схемата за хакването на Агенция „Митници” и точене на ДДС. Опити за манипулиране на данните са правени от пет държави, обяви прокуратурата.

Специализираният съд решава дали да остави за постоянно в ареста шестима от уличените в хакерската атака на Агенция „Митници“.

Схемата за пробив на митниците е ощетила Европейския съюз с над 3.6 млн. лева, според прокуратурата. Тя е действала в България, Македония, Гърция, Румъния и Сърбия.

Шестима души са обвинени за участие в организираната престъпна група. Това са 22-годишният създател на вируса, който покоси компютрите на Агенция „Митници”, един бивш и един настоящ митничар, един земеделски производител, един собственик на кафене, където групата се е събирала, за да крои плановете си и един банков служител, който в сейфа на жена си е събирал парите, спечелени от схемата.

Схемата е действала дистанционно, така че да симулира преминаването на камиони с товари през границата, без това реално да е истина, съобщи Нова тв.

Идеята - да се печели ДДС за сметка на фирмите, които са участвали в схемата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА