Last news in Fakti

14 Декември, 2011 17:12 5 063 18

Пробация и глоба за хитлеристите от Пазарджик

ДНК от слюнка издала двамата, закачили нацисткото знаме

Пазарджишкият окръжен съд се произнесе по делото за нацисткото знаме, окачено на комина на бившата фабрика „Сила" на 20 април 2009 година. Подсъдимите Стефан Механджийски и Атанас Кръстев са обвинени в това, че в навечерието на 120-годишнината от рождението на Хитлер – 20 април, са поставили флаг с нацисткия символ на 60-метровия комин на бившата фабриката. Действията им са израз на проповядване на фашистка идеология, расова и етническа омраза и етническа дискриминация.

Ден след като знамето бе качено, двама алпинисти не успяха да го свалят, наложи се специалисти от ДОТИ да използват пушка и с изстрели да го повалят на земята.

Намесата на антимафиотите се наложи, след като се оказа, че върху знамето има и поставен знак, който предупреждава, че ако бъде дръпнато, ще избухне бомба.

Двамата автори на деянието са заловени по ДНК, извлечена от останалата слюнка по възелчетата на белите конци, с които те завързали свастиката към знамето. Установено е също, че действията им по поставянето на знамето са започнали към 23.00 часа и са приключили към 4.00 часа сутринта на 20 април 2009 година.

Подсъдимите признаха всички изложени факти в обвинителния акт като делото и се споразумяха със съдебния състав за съкратено производство.

Стефан Механджийски е признат за виновен в това, че в съучастие с Асен Кръстев е проповядвал фашистка идеология чрез ушиване на червено знаме с фашистка свастика (пречупен кръст) и окачване знамето на комина на бившата фабрика „Сила” в нощта на 19 срещу 20 април 2009 година. Наложено му е наказание глоба в размер на 5 000 лева.

Признат е за виновен и за това, че е проповядвал към расова и етническа омраза и към расова дискриминация. Наложено му е наказание пробация със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за срок от една година, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година, безвъзмезден труд в полза на обществото 320 часа в рамките на една календарна година, включване в програма за обществено въздействие, както и обществено порицание и глоба в размер на 5000 лева.

Същото наказание получи и другият обвиняем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Валентин ВИТАНОВ

    3 1 Отговор
    БРАВО Момчета!
  • 3 Роки

    2 1 Отговор
    Евала Пичове--такива хора ни трябват ,за да се изчисти България
  • 4 Черноризец

    2 1 Отговор
    Защо ще ги съдят !!! Какво лошо са направили...Трябва да има силно общество момчета... промиха ни мозъците тези чалгаджии, еврейски телевизии...
  • 5 Васил

    2 1 Отговор
    По конституция живеем в свободна страна и всеки може да изповядва каквато си идеология иска,друг е въпроса ако почне да я прилага !!!
  • 6 Черноризец

    2 1 Отговор
    ееей... ДНК анализ... страшно престъпление ... а за м.......те няма ДНК анализ и то за истински престъпления...
  • 7 Георги Георгиев

    2 1 Отговор
    Властта не е..ва конституцията и правата които тя ни дава за пет пари. Да живей мъртвородената ни демокрация. Значи сме свободни да изповядваме каквато си искаме религия или идеология, но само ако е лицеприятна на власт имащите...
  • 8 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    bravo bravo ama vie niama da im platite globata i honorarite na advokatite.
  • 9 руснака

    0 3 Отговор
    фашизма е забранен още от края на втора световна война! вие луди ли сте?!? или трябва да ви напомням за какво се бори фашизма?!? не глоби, в затворя трябва да влязат тези ! следващия път за да помислят, преди да направят подобно простотия!
  • 10 Скарлет Монтани

    1 0 Отговор
    hahahaha
    Това е една добра идея ;) по всички комини да закачим хитлеристкото знаме за да подсетим м......и,че преди по малко от век са излизали от комините под формата на черен дим !!!
  • 11 черноризец

    1 0 Отговор
    това е съвременен израз на - чиста и свята България, Европа и така на татък , че тези които не искат да го разберат сами да се определят какви са... а този руснака да обяснава това в русия!
  • 12 руснака

    0 0 Отговор
    каква ти чиста, каква ти свята България?!? ти четеш ли това което пишеш?!? да се делят хора според нацианолност, раса, вяра, цвят на кожа, диалект - това според теб е свято?!? или е чисто?!? ами ако утре като отидеш в европа, там за "по чиста европа" ако те плюят само защото си българин??? какво ще кажеш тогава?

    Коментиран от #16

  • 13 брани

    1 0 Отговор
    Кога държавата ще глоби ислямистите в Пазарджик за яростната им пропаганда на радикален ислям?? Кога ще глобява комунистите, които избиха стотици хиляди невинни българи и поробиха България? Национал-социализмът и фашизмът не са сторили никога нищо лошо на страната ни, а напротив - благодарение на националсоциализма България стана велика, силна и обединена! Каква е тая изкривена ценностна система в днешното българско правораздаване?!
  • 14 Комунист

    0 0 Отговор
    Какво да ви кажа, като знам привържениците на Хитлер и нацизма в България с какъв интелектуален потенциал са това което са направили е логично. Тях ги събира единствено омразата не само към цигани, турци и други черни но и към българи не приемащи техните примитивни възгледи! Като комунист съм за национализма и за изваждането на българина от помийната яма където е вкаран но не приемам тоталното отричане на всички други етноси, разбира се стига да не пречат на нормалния живот на българите. Подкрепям възродителния процес и смятам , че трябва да се повтори!
  • 15 Бугараш

    0 0 Отговор
    Комунист - националист???Дървен камък или дървено желязо:)Комунистите и либерастите са двете страни на монетата, едните са леви интернационалисти, а другите десни.Абе все гейове:)
  • 16 Бугараш

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "руснака":

    Марш при товоришч Ленин , Сталин и другите болшевики в СССР, не давай акъл по българските въпроси
  • 17 Бугараш

    1 0 Отговор
    Смешен плач на болшевик-носталгик.Освен това в случая става въпрос за национал-социализма.Това, че жидо-болшевишката върхушка от СССР, САЩ и техните сателити са го забранили, говори ясно за псевдо-демокрацията, която се насажда от световната финансова олигархия и глобалистите над народите на света.
  • 18 Български офицер

    2 0 Отговор
    БРАВО МОМЧЕТА - винаги ще помним ПОДВИГА ви ........ !! Продажните " Не-лустрирани" Комунистически съдии - рано или късно ще получат Възмездие !