Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 21:41 2 300 2

Крадат Дунав мост 2 още недостроен

  • дунав мост 2-
  • видин-
  • роми-
  • желязо
Крадат Дунав мост 2 още недостроен - 1
Снимка: Труд

Крадци на тумби плячкосват строителните площадки на Дунав мост 2 край Видин. Само миг и де що е метално се разглобява, нарязва, изкъртва, за да мине през някой пункт за скрап и потегли с вагон за претопяване. Заради лютата зима са започнали да обират и всичко дървено и пластмасово, което заминава през комините на печки тип “циганска любов”, пише "Труд".

Виделите се в чудо строители от испанската FCC Construccion опасаха с денонощна охрана съоръжението при брега на Дунава, за да не се окаже някое утро, че апаши са отмъкнали и някоя от колоните на моста.

“Въпреки охраната кражби има. От производствените халета на FCC при Свободната безмитна зона най-вече се задига желязо”, коментира пред “Труд” Соня Мачорска, експерт в информационния център “Дунав мост Видин - Калафат”. Цяла армия охранители обаче са нужни за останалите десетки обекти от прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2. От FCC признаха, че кражбите са огромни, макар строителните площадки да се пазят и обхождат от патрули.

Още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мале

    0 0 Отговор
    ...ми да стрелят на месо, егати охраната
  • 2 Славчо

    0 0 Отговор
    ГОЛЯМА НАПАСТ са тия Цигани ...