Last news in Fakti

21 Март, 2012 08:15 8 371 5

Преследване с коли по софийските улици

  • преследване-
  • екшън-
  • софия-
  • преследване с коли-
  • софийските улици
Преследване с коли по софийските улици - 1
Снимка: БГНЕС

При проведена полицейска акция е имало преследване из улиците на София тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържана е група за източване на дебитни и кредитни карти.

В операцията са участвали отдел противодействия на "Икономическата престъпност" от СДВР, 1-во РПУ, Звено специализирани полицейски сили към СДВР.

Акцията е започнала, когато автомобил Ford Focus е забелязан да се движи от СУ "Св. Кл. Охридски" към Орлов мост. Полицаите го засичат и го спират. В колата са 4-ма души. При поискани документи за проверка, полицаят нарежда на шофьора да загаси фаровете и двигателя, водачът не се подчинява и потегля с мръсна газ. Започва бясно преследване из улиците на кв. "Изток".

На ул. "Хемус" колата е спряна принудително. Трима са задържани, шофьорът избягва, като при бягството изхвърля 7-8 пластики за дебитни и кредитни карти. Личната карта и свидетелството за правоуправление преди това, които е представил, се разбира, че са фалшиви - с негова снимка и с чужди данни.

Всички са с богато криминално минало. Задържани са останалите трима. Л. Г. от Велинград – 30 годишен. Има присъда във Франция за фалшифициране на кредитни и дебитни карти. И.И.-26 г. от Сопот, регистриран за изнасилване, наркотици и кражба. И.Ч. също от Сопот-30-гофдишен, регистриран за средна телесна повреда.

При обиск на задържаните, служителите на реда иззели още 7 пластики и фалшиви документи на чужди граждани, от чиито сметки най-вероятно са се опитвали да теглят пари.

Разследващият екип продължава работата за документиране на престъпната дейност на групата. Криминалисти работят за установяване и задържане на избягалия съучастник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bmw power

    3 0 Отговор
    и след 24 часа на свобода,закакво изобщо си са си правили труда да ги задържат.Хубава работа ама циганска
  • 2 тош

    0 0 Отговор
    не се нау4иха как да се държат...и кога да пренасят пластики...денем с такси не по4ти невъзможно да ги хванат
  • 3 франкенщаин

    3 0 Отговор
    да им се взимат органите за транплантации
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аман БЕЕЕ!

    1 2 Отговор
    Повечето престъпници в София са от провинцията. Преди като си имаше ТКЗС тези лумпени работеха и въобще не си помисляха да вредят но уви при слаба централна власт е така!