Last news in Fakti

5 Април, 2012 10:45 6 417 5

Въоръжен обир на банка в Студентски град (Обновена в 16.56 ч.)

  • обир-
  • студентски град-
  • въоръжен обир

По данни на ОББ откраднатата сума е 215 082 лв.

Въоръжен обир на банка в Студентски град (Обновена в 16.56 ч.) - 1
Снимка: БГНЕС

Двама мъже обраха банков клон на ОББ в Студентски град. Престъплението е станало около 9.30 ч., съобщиха за Факти.бг от пресцентъра на МВР. Охранител на клона подал сигнал на тел. 112.

Двама въоръжени мъже с каски на главите нахлули в помещението, повалили го на земята, отнели му газовото оръжие и откраднали торба с неустановена до момента парична сума.

Четирите служителки не са пострадали при инцидента. След извършване на престъплението извършителите се оттеглили с мотоциклет, паркиран зад сградата.

Гражданин, станал свидетел на бягството, сигнализирал на тел. 112, че част от пачките се разпилели по земята, докато нападателите се оттегляли в неизвестна посока. Парите са предадени на полицията.

На място били изпратени сили на столичната дирекция и Седмо районно управление. По случая работят полицаи от сектор „Грабежи“ на СДВР и техни колеги от местното районно управление.

По непотвърдени данни откраднатата сума е около 200 000 лв.

В момента на обира в банковия клон на ОББ в офиса не е имало клиенти на банката, съобщиха от ОББ.

Няма пострадали служители на банката, но все пак, на тях им се предоставя медицинска и терапевтична помощ.

Клиентите на банката няма по никакъв начин да бъдат ощетени финансово от това престъпление. В момента тече разследване за установяване на финансовите щети, но и при установяването на такива, банката има застраховка срещу подобни събития, която ще ги покрие.

ОББ оказва пълно съдействие на полицията с цел разкриване на извършителите на престъплението и се осланя на адекватната реакция на властите в бързото разрешаване на случая и предотвратяване на бъдещи такива.

Откраднатата сума от клона на ОББ в Студентски град възлиза на 215 082 лв., съобщиха  по-късно от ОББ. Това е установено след вътрешна проверка.
По все още непотвърдена информация от полицията, сумата, която е изпаднала от двамата похитители, и намерена след извършения обир, е между 40 000 - 50 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    престрелка в северна софия :D
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    4естито на пе4елившите браво нека крадат от банките кръвопийци и еврейте
  • 3 Коко Мартинов

    1 0 Отговор
    Като са успели да ги вземат да ги харчат ....
  • 4 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    честито и да почерпят
  • 5 Върлия Химик

    0 0 Отговор
    Двама въоръжени мъже с каски на главите нахлули в помещението, повалили го на земята, отнели му газовото оръжие и откраднали торба с неустановена до момента парична сума. - хахахаха как са повалили помещението и са му отнели оръжието бе