Last news in Fakti

17 Август, 2012 11:38 5 000 0

Инсталация за отглеждане на марихуана в селска къща

  • марихуана
Инсталация за отглеждане на марихуана в селска къща - 1
Снимка: МВР

Инсталация за отглеждане на марихуана е иззета от частен имот в с. Къпиново, съобщиха от МВР. При операцията на великотърновските антимафиоти са открити големи количества от наркотичното растение.

Оранжерия за производство на марихуана разкриха служители на сектора за борба с организираната престъпност във Велико Търново. Те реагирали на сигнал за производство и разпространение на големи количества марихуана. В хода на действията по разследването е проверен частен имот в село Къпиново.

При извършеното претърсване на имота на първият етаж от къща, собственост на 72-годишния Е.Б., е открита инсталация за отглеждане на наркотичните растения. При последвалите процесуално-следствени действия са открити и иззети общо 28 растения с височина над един метър, 80 с височина около 60 см, както и 137 саксии с малки растения, подготвени за разсаждане.

Открита и иззета е скъпоструваща инсталация, позволяваща автоматизираното поддържане на постоянна температура и влажност в помещението. В хода на работата по случая е установено, че инсталацията е изградена от криминално проявения за хулиганство и закана за убийство М.Б. на 35 години от София. Той е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА