Last news in Fakti

28 Септември, 2012 09:31 3 758 3

Интерпол търси учител, избягал с ученичка

  • джеръми форест-
  • лолита

Издадена бе европейска заповед за арест на 30-годишния британски учител Джеръми Форест, който преди седмица избяга от Обединеното кралство на континента с 15-годишна ученичка, съобщи полицията в Съсекс, където живее девойката, предаде АФП.

Заповедта за арест бе издадена "за отвличане на дете", тъй като Меган е "отведена без съгласието на нейните родители", поясни главен инспектор Джейсън Тингли на пресконференция.

Ако бъдат открити в някоя европейска страна, "Джеръми може да бъде арестуван, а Меган ще бъде поставена под защита", уточни инспекторът, макар "да знаем, че тя е тръгнала по собствено желание".

Родителите на Джеръми Форест отправиха към двамата призив на пресконференцията: "Всичко, което искаме, е един от вас да се обади по телефона, или да изпрати имейл", казаха те през сълзи.

Малко преди да избягат учителят сменил статуса си в социалните мрежи от женен на обвързан. Този факт бил забелязан от неговите приятели часове след инцидента.

Според следователите, Меган Стамърс и нейният учител, който е женен мъж, са напуснали миналия четвъртък Съсекс с черен Ford Fiesta.

На кадри от камери за наблюдение се виждат девойката и преподавателя ръка за ръка по време на пресичането на Ламанша от Дувър до Кале на борда на ферибот. Оттогава родителите на девойката нямат вести от нея.

Двойката, която може и да не е във Франция, все още не е локализирана. Непроверени сигнали за присъствието им в няколко страни са получени в британската полиция, която проверява информациите заедно с Интерпол.


Британски полицай бе изпратен в Париж, за да сътрудничи на екипа френски следовате

ли, които работят по случая, каза инспектор Тингли, докато някои вестници във Великобритания, където аферата вдигна голям шум, се обезпокоиха от видимата липса на сътрудничество на френските власти.

Френските власти имат "малко по-различно виждане по случая", защото фактите не подлежат на преследване в тази страна, "но имаме пълната им подкрепа", уверява британският инспектор.

Във Великобритания сексуалното пълнолетие е фиксирано на 16 години, докато във Франция то е 15 години. Все пак, във Франция съществува "престъпление за сексуално посегателство без насилие върху малолетно лице на повече от 15 години при злоупотреба с властта, произтичаща от изпълняваните от извършителя функции".

Френски магистрат заяви, че в случая остава френското правосъдие да се задоволи с изпълнението на заповедта за арест, без да си задава въпроси дали има извършено престъпление от издирваното лице.

Прокурорът на Булон-сюр-Мер Жан-Филип Жубер уточни, че двамата бегълци се издирват като изчезнали.

"Всички служби на полицията и жандармерията са уведомени за това", обясни той, като отбеляза, че няма никакви признаци тийнейджърката и учителят да се намират във Франция.

Ученици от британското училище заявиха, че Джеръми Форест имал добра репутация на солиден преподавател, който лесно намирал език с учениците и се ползвал с тяхното уважение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Николов

    1 0 Отговор
    добър сценарии за филм, и всеки да намери в него нещо за родителите- трагедия за учениците-авантиура
  • 2 ХХХ

    2 0 Отговор
    Много ме кефи малката!!! Сладуранка е определено! :P А като са се залюбили, ами нека си се обичат! :) Вярно можело е да бъде и по малко по-законен начин, но все пак.
  • 3 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Ех, Лолита :)