Last news in Fakti

18 Ноември, 2012 10:57 5 061 9

Руснаци протестират срещу измамите с имоти у нас

  • руснаци-
  • измами-
  • недвижими имоти
Руснаци протестират срещу измамите с имоти у нас - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руснаци протестираха на Тишинския площад в Москва срещу измамите с недвижими имоти в България. Това се казва в писмо на Алексей Слашчилин, изпратено до българските медии, както и до офиса на българския министър-председател Бойко Борисов, от когото се иска подкрепа за спиране на измамите.

Няколко руски граждани, станали жертви на измама от страна на българската строителна фирма "Ес Пи Ес" ЕООД , оглавявана от Стамат Стаматов, изразиха своето възмущение вчера по време на международна изложба за недвижими имоти, която се провежда в руската столица. Хората държаха плакати и раздаваха листовки.

"Руснаци търсят помощта на премиера Борисов и президента Путин!"; "Измамниците строители в България са реалност", "Руснаци обвиняват в измама бургаската строителна фирма Ес Пи Ес", бяха част от текстовете върху плакатите, носени от потърпевшите.

Подобна акция е била предвидена да се състои и в Санкт Петербург, където също се провежда изложба на недвижими имоти в павилионите на "Ленекспо".

Фирмата "Ес Пи Ес" ЕООД е продавала апартаменти в своите комплекси, по-конкретно "Даймънд Бей" в курорта Слънчев бряг, които, както е установено малко по-късно, са били заложени в банка ДСК. Банката започва да налага запор на апартаментите и хората на практика се оказват на улицата.

Десетки пострадали руски семейства вече са се обърнали с открито писмо с молба за помощ до българските държавни орган и лично към министър-председателя Бойко Борисов, руския президент Владимир Путин, а също така към руските и българските медии.

Не всички български строители се занимават с измами, но тези случаи са много чести заради законодателството, което не защитава чуждите инвеститори, въпреки че те са много важна съставна част от цялата българска икономика.

"Планираме да продължим своите акции, докато българското правителство не обърне внимание на нашите и подобни на нашите проблеми. Знаем, че не сме сами в своята беда. Не искаме да загубим своите спестявания и не желаем нашите сънародници да попаднат в същата ситуация", се казва в писмото.

Протестиращите обещават в най-скоро време да организират по-многобройна демонстрация пред българското посолство в Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kiril

    5 1 Отговор
    Е сега Цвъки и Боко като се засилят да оправят нещата ... то незнам дали ще им се занимава като им остават някой и друг месец мандат.

    Коментиран от #3

  • 2 diki

    1 1 Отговор
    алоо недобитите социалистчета , митинга ви свърши отдавна , тук се пише само по темата.
  • 3 като гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "kiril":

    кико, явно си от тези ненужни 50%, които до като не ги елиминират, а на останалата част им вдигнат 100% от възнагражденията, в БГ, ще си продължава по старому и ще съществуват и вкл. като теб, които хората ще се чудят, има ли все още от това?

    Коментиран от #5

  • 4 прос гос

    0 1 Отговор
    навярно сте разбрали вече че след 50 години м....лите няма да са малцинство и от Българската нация ще останат предимно чернокожите хубавци които продължаваме да ги тундорикаме с помощи, а руснаци ни тръгнали на нас да помагат. то ние не можем да си помогнем, какво остава за някои друг.
  • 5 kiril

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "като гост":

    Твоето изказване е като Боко и Цвъки ... опита се нещо да кажеш но напрактика нищо не каза. Боко ти ли си?
  • 6 Методи Методиев

    0 0 Отговор
    Момчета, защо не си намерите някакво друго занимание? Не разбиране от проблема, цъкате глупости , а после се сърдите, че ни смятат за халав народ. Я се ограмотете! Знаете ли например, как руската преса отразява нашите преговори с Газпром? Запитайте се защо именно след приключване на преговорите за Южен поток се организира това нескопосано протестче? И на края - Знаете ли, че България е втората най-предпочитана дестинация от руснаците за закупуване на втори дом след Испания? Знаете ли, колко сделки се извършиха само пред този лете сезон, за купуване на недвижимитости от руски граждани в България? Знаете ли, че според руските агенции за недвижими имоти строителството в България е на по-високо ниво от това в Испания? Знаете ли, че ръста през последните години на такива сделки се повишава годишно с над 12 % ? И на края питам пишещите в този сайд - ЗАЩО НЕ РЕКЛАМИРАТ ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ НА БЪЛГАРСКИТЕ СТРОИТЕЛИ, А ВИНАГИ СКАЧАТ НА НОВИНИ, КОИТО НЕГАТИВИРАТ БЪЛГАРСКОТО,БЪЛГАРИНА И СТРАНАТА НИ? АКО НИЕ НЕ СЕ ОБИЧАМЕ, НИКОЙ НЯМА ДА НИ ОБИКНЕ! АКО НИЕ НЕ СЕ ПОХВАЛИМЕ, И ЦИГАНИТЕ НЯМА ДА НИ ПОХВАЛЯТ!
  • 7 ийклйа

    0 0 Отговор
    Няма такова нещо- зле си информиран! Причините са далеч от описаните. Блажени са вярващите - Поздрави!
  • 8 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    До МЕТОДИ МЕТОДИЕВ!
    Не знам какъв си!,но аз съм БЪЛГАРИН и никога няма да допусна в
    живота си ,да ме похвали или одобрява ЦИГАНИН/м....л/.
    Не съм против итегрирането им,но те като общност се бавят!!
    Дано лидерите им,не пълнят джобовете си с програмите,а работят
    за това приобщаване с нормалните хора!
  • 9 Клим

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KE49gCsC1cU