Last news in Fakti

1 Декември, 2012 11:34 8 163 6

Трима са задържани за "изпиране" на 5 000 000 щатски долара

  • пране на пари-
  • трима задържани-
  • лекарства

През регистрирана в страната ни банкова сметка са „изпрани” над 5 000 000 щатски долара

Трима са задържани за пране на пари при спецакция на ГДБОП. През регистрирана в страната ни банкова сметка са „изпрани” над 5 000 000 щатски долара.

Служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ проведоха вчера спецакция на територията на София. Тя е във връзка с операция на служители от Агенция за борба с наркотиците /DEA/ в САЩ. Действията, реализирани под ръководството на Специализираната прокуратура, са насочени към неутрализиране на престъпна група - част от международна организация, занимаваща се с пране на пари в особено големи размери.

В хода на спецакцията било установено, че ръководител на групата е 35-годишната Г.Ч. от София, която на 21 ноември била обявена за издирване чрез Интерпол. В периода от 1 януари 2010 до 13 ноември 2012 година чрез уебсайт Г.Ч. получавала заявки и парични средства от клиенти в САЩ, на които били продавани лекарства в нарушение на американското законодателство. По време на разследването служители на DEA документирали извършени преводи от банкови сметки, открити в българска банка, към аптеки в САЩ. Оттам противозаконно били издавани рецепти за лекарства, съдържащи контролирани вещества. Антимафиотите установили, че през регистрираната в България банкова сметка са „изпрани” над 5 000 000 щатски долара.
Претърсени се пет адреса на територията на столицата. Оттам са иззети  банкови, фирмени и данъчни документи, персонални компютри, мобилни телефони.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани Г.Ч. /35 г./,  Г.К. /36 г./ от Бургас и М.М. /63 г./ от Хасково. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Служителите на Интерпол са уведомени за предприетите спрямо Г.Ч. действия.

Същевременно в САЩ служители на DEA са арестували още деветима чужди граждани, на които са повдигнати обвинения във връзка с осъществяваната престъпна дейност.
Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321 във връзка с чл. 253 от НК.
Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nobus

    1 0 Отговор
    Дайте повече подробности и ние да се включим в прането. Айде ако не в прането, поне в сушенето. Да залебиме малко и ние. Като имаш пари в затвора не може да те вкарат. Доказано е!
  • 2 сталкер

    1 0 Отговор
    Ще ги пуснат под парична гаранция. ;-)
  • 3 враца

    1 2 Отговор
    ту деееа, хавнаха ми хората.трябва нови да търся сега.
  • 4 жжжж

    1 0 Отговор
    БРАВО САМО ТАКА
  • 5 Жоро

    0 0 Отговор
    Браво пичове.Ако аз изпера 5мил.гущери щях да се предам
  • 6 Rider777

    1 0 Отговор
    Вие светнахте ли се, че в цялата акция няма НИЩО противозаконно ?????? Живеем в полицейски свят в който ако искаш да си здрав трябва да плащаш ЕДИНСТВЕНО на фармацефтичната еврейска мафия и тогава пак не е 100% сигурно, че ще оцелееш .............................................