Last news in Fakti

3 Декември, 2012 13:41 1 394 1

Спипаха мним служител на ДАНС

  • мним служител на данс-
  • фалшив документ-
  • задържан

Полицията в Костинброд задържа 29-годишен мним служител на ДАНС. В ареста психично нестабилният С.Б. признал, че сам си е изработил „служебната карта”, издадена на негово име и снабдена с холограмни стикери, снимка и др. атрибути.

На 30 ноември управителка на аптека на ул. „Ломско шосе” в Костинброд сигнализирала в полицията, че е била притеснявана от мъж, легитимирал се като служител на ДАНС. Жената разказала, че след като влязъл в аптеката „агентът” размахал служебната си карта и заплашил, че ако не откликне на чувствата му, ще използва служебното си положение и ще закрие обекта.

С.Б. не за първи път прибягвал до различни сценарии, за да спечели чувствата на младата жена. Преследвал я настоятелно, а след всеки неин отказ се заканвал, че в такъв случай ще последват жестоки проверки на аптеката. Отблъснатият мъж дори изпратил серия сигнали срещу аптеката, адресирани до различни институции, които подписвал с чуждо име. Представянето му обаче като служител на ДАНС преляло чашата на търпението на аптекарката и тя иззела въпросната „служебна карта”.

Като чул, че се обажда в полицията, обожателят й си тръгнал, но само няколко минути по–късно бил задържан и отведен в полицейския арест. Пред полицейските служители С.Б. признал, че собственоръчно е изработил фалшивия документ, като най-вероятно е използвал печатницата на баща си. Задържан е с полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 316 във връзка с чл. 308, ал.1 от Наказателния кодекс. Неистинският документ е иззет. Работата по пълното документиране на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 0 Отговор
    В България всички претъпници ги задържат по за 24часа а след това отново ги освобождават за да могат да си гледат престъпленията хората.Я каква либерална държава си имаме.