Last news in Fakti

5 Декември, 2012 08:17 15 179 20

Убийство потресе старозагорското село Змейово

  • убийство-
  • змейово
Убийство потресе старозагорското село Змейово - 1
Снимка: БГНЕС

 

Убийство потресе старозагорското село Змейово. Дни преди да навърши 18 години Николай Дурлов уби по особено жесток начин 78-годишната Иванка Чолакова. И до днес селото е в стрес. Част от хората там искат изселването на семейството на Николай, защото момчето се заканило, че когато излезе от затвора, ще отмъщава и на други, коментира бТВ.

„Вратата беше затворена, но отключена. Беше отворено, но нямаше никой. Печката беше изгаснала - фасул беше подготвила да си готви. Тогава започнах да звъня”, спомня си дъщерята на баба Иванка – Ганка.

Възрастната жена е намерена в близка стопанска постройка, а от разследващите Ганка разбира как се е случило всичко. По това време 17-годишният Николай е имал съучастник, който позвънил на възрастната жена и помолил за вода, с която да охлади закъсалия си автомобил.

„Тя милата, качва се, слиза и убиецът идва тук и я удушава”, казва Ганка.

Дни преди да извърши убийството Николай пуска странни послания във фейсбук. „Откакто съм излязъл от затвора,, съм станал голям гадняр. Днес ще си излея гнева”, пише той.

Момчето има два профила в социалната мрежа. Единият с име „България над всичко”, а другият – „Дявол без сърце”. Повечето снимки са правени с телефон, снимал се е сам. Изобилстват националистическите лозунги, а на една от снимките момчето е с черна качулка, нож и превързана ръка с кървава рана.

Николай е добре познат на полицията. Арестуван е многократно за кражби. Кметът на Зейово - Никола Пеев разказва за 8 задържания и три присъди за пробации.

Дни след убийството в селото започва подписка за изселването на семейството на Николай. Хората в селото са убедени, че момчето е планирало да извърши убийството преди да навърши пълнолетие, за да може присъдата му да е по-малка.

Николай и баба Иванка се познавали. Семейството на момчето ходило да реже дърва на възрастната жена. Тази пролет Николай обира същата баба Иванка, защото успява да проучи къде стои дебитната й карта с пин кода. Престъпление бързо е разкрито. Семейството на момчето моли баба Иванка да оттегли жалбата си, но тя всъщност не е подавала такава. Затова и една от версиите, по-които се работи, е отмъщение.

Бащата на Николай разказва, че синът му не ходел на училище - записали го на вечерно, но се отказал и оттам.

„Обичам го, но това, което го направи, не е за прощаване”, казва бащата. Марин не разбира, защо хората искат изселването на цялото семейство, но е готов, ако продаде имота си, да се махне от селото.

Николай стана на 18 години в ареста. Към този момент прокуратурата не ни допуска за интервю с него. Но все пак имаме коментар от него във Фейсбук.”Ще съжалявам много, но само Господ може да ми прости”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 едно и също

    1 3 Отговор
    Ще излезе след 5-6 години да убие нещо друго......, така е с нашето правосъдие.
  • 2 ЛЛЛЛ

    1 6 Отговор
    смърт за това к...ле да го обесят в село ЗМЕЕВО
  • 3 УУУ

    1 7 Отговор
    Трябва да има смъртни присъди! Една инжекция и до там. А не да излезе след година-две и хората да живеят в страх. Това са болни съзнания. Такива индивиди нямат място сред нормално живеещите хора. Защо, ако вълк убие агне или друго животно нападне в някое село, след това го търсят и убиват? Защото вкусило ли е веднъж от кръвта, връщане назад няма.

    Коментиран от #4

  • 4 Християн Тодоров

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "УУУ":

    Напълно съгласен с теб!!!
  • 5 БУМЕР КАМОР

    1 3 Отговор
    za tova deianie ili dojivotna ili smart.za da znaiat i drugite keleshi che proshka niama inache oshte niakoia starica shte si zamine ot rakata na takova govedo
  • 6 Hulk

    1 7 Отговор
    това говедо нее попаднал на точното село според вас ако беше в черна гора дали щеше даможе данаправи това според мен сега щеше даго погребат жив циганите дори нямаше да звънят на полицията зада кажат чее убил някоя баба
  • 7 Сократ

    1 7 Отговор
    Всеки се ражда с дарбите си- зидар, шивач, артист.Момчето си е по рождение убиец.Няма убиец, няма убийства.Коментара е ваш.

    Коментиран от #9

  • 8 дсв

    1 0 Отговор
    В България няма да получи,но доживотна е възможно.Това е явно планирано и жестоко убийство и не трябва да има милост.Само доживотна без друг възможен избор и без помилване. На Запад се дава шанс за корекция след първо провинение,второто може да мине с леко наказание,но има ли толкова много регистрирани престъпление то лицето се вкарва за много дълго в затвора,понеже е очевидно за всеки,че няма да се оправи.Българският съд трябва да се докаже,защото в момента репутацията му е на самото дъно.
  • 9 Пкйхяъас

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Сократ":

    Тинтири- минтири. Аз вярвам, че всеки човек може да бъде убиец при определени условия...

    Коментиран от #15

  • 10 Куромагомедов

    1 7 Отговор
    Малкият изрод трябва да бъде решен окончателно. Няма милост за такива.
  • 11 qqqqqq

    1 6 Отговор
    Да го обесят. Това е най правилната присъда за него. Или да го сложат в чувал, и да го хвърлят в някой язовир.
  • 12 само изроди в тая българия веееееее

    1 7 Отговор
    Аве обесете го на площада и го оставете да изсъхне .Да го гледат другите и да си помислят -хубаво.Накъде отива тази България.
  • 13 Дядо поп

    0 1 Отговор
    Разбойниците започнаха да убиват за добро утро а Попова иска да маха доживотната присъда за да има повече дела за айдукатите,да
    пълнят мазни гуши.За да има държава трябва да се лее кръв.Не може да се подържа държава ,с кръвта на полицаи пожарникари,
    военни и др.а да жалим убийци и др. изроди.Смърт за изродите оставка за Попова не и е там мястото

    Коментиран от #18

  • 14 зипо

    5 1 Отговор
    Изродите националисти трябва да бъдат бити, докато се научат, че първо си човешко същество и тогава българин и патриот.
  • 15 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пкйхяъас":

    nikoi ne e zastrahovan i moje naprimer pri samozashtita primerno da stane ubiec no umishleno da ubiesh jenata e varvarsko
  • 16 Пловдив

    0 1 Отговор
    Да пратят попова да му прави компания в затвора!
  • 17 Миро Враца

    0 1 Отговор
    Тази баба няма ли син да му отреже ръцете с който е душил????????
  • 18 333

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дядо поп":

    tq popova sie sasel samo ,kato i vidi6 mi6ata fizionomiq i ti e qsna 6to za ''li4nost'' e !darpana marionetka!!!
  • 19 п92а

    0 1 Отговор
    мръсния кравар и дървар ли къф и ще да е сега ще си носи в затвора много жестоко,пожелавам му дълъг и мъчителен живот на този селски плъх.само истезания за такива!
  • 20 Шофьорът

    0 1 Отговор
    До коментари 1,2,3 и 7 напълно Ви подкрепям.Няма какво повече да добавя.Аз съм за смъртното наказание.