Last news in Fakti

14 Януари, 2013 13:38 2 714 2

Разкрита е оранжерия за производство на марихуана

  • оранжерия-
  • марихуана

Разкрита е оранжерия за производство на марихуана. Над 20 килограма е измерената готова продукция в домашната ферма на сливенеца К.К., отглеждал наркорастението в дома си в еленско село.

На 12 януари служители на ГДБОП – СБОП - Велико Търново и СБОП – Сливен, съвместно съв служители на РУП - Елена задържаха 34-годишният мъж, отглеждал в дома си марихуана в големи количества.

Акцията е проведена на територията  на с. Вълчовци, община Елена. При претърсване в къщата на мъжа от Сливен, криминално регистриран и осъждан за кражба, антимафиотите открили лаборатория за отглеждане на големи количества марихуана. В хода на разследването е установено, че в сградата е изградена модерна  инсталация с автоматизирано осветление, отопление и вентилация.

В четири  помещения са открити 296 растения с общо тегло на листната маса над 21 килограма. Необходимата електроенергия за поддържане на климатичните системи минавала през манипулиран електромер.

Мъжът е задържан за 24 часа, а по случая са образувани две досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1 и чл. 234 в от Наказателния кодекс, под наблюдението на Районната прокуратура – Елена. Работата по разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ramon Perez

    0 0 Отговор
    И кой, доброжелател го издаде?
    Отглеждането и пушенето на марихуана според мен не е престъпление, а е просто един много печеливш бизнес в който са замесени големи риби, които не обичат да им се мъти водата. Марихуаната е безобидна!!! Алкохола и цигарите, нанасят по- големи вреди и дори водят до смърт!
  • 2 румбо

    0 0 Отговор
    Е кой го издал-Енергото(големи изедници са)!Ако си беше плащал тока....